Volleybalsters OMS Dames 1 pakken volle winst in Vaassen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Volleybalsters OMS Dames 1 pakken volle winst in Vaassen

Zaterdag 26 september mochten wij in Sporthal de Koekoek te Vaassen het opnemen tegen Blok EVC dames 3. Voordat we vanaf Putten vertrokken, was Emma nog heel scherp om te vragen of we de ballen wel bij ons hadden, waarop Lydia vervolgens alvast een sprintje trok naar de auto welke niet mee zou gaan richting Vaassen… Eenmaal aangekomen waren we toch nog iets heel belangrijks vergeten, onze nieuwe trainer miste zijn kopje koffie om zo zonder droge stem met ons de wedstrijd voor te bespreken (lees: de puntjes op de i zetten). Nadat we onze gepersonaliseerde mondkapjes voor onderweg in ontvangst hadden genomen, konden we gaan warmlopen.

Zoals gewend zijn we met een klein maar krachtig team: Diane, Susannah, Emma, Marjolijn, Celine en Lydia mochten aftrappen. Jantina begint naast Jan en die wisselde elke set met onze andere spelverdeler Diane.

Een beetje onwennig beginnen we ook weer deze 2e wedstrijd van het seizoen, mede doordat we de tegenstander geen handen mogen geven. Dan maar even al klappend elkaar succes wensen; het was een sympathieke tegenstander. Toch was het niet de bedoeling vrienden met ze te worden en werd ons door Jan duidelijk gevraagd of we gefocust wilden zijn. Dit was niet de laatste keer dat hij dit vroeg overigens :). Na een moeizame eerste helft van deze set kwamen we goed op gang. We eindigden deze set met 25-18 en waren vastberaden deze stijgende lijn vast te houden.

De 2e set begonnen we toch maar wel met handjeklap (de tegenstander doet dit toch ook?). En vervolgens speelden we de mooiste set van de wedstrijd. De tegenstander had erge moeite met onze service, waar we ook hard aan hebben gewerkt. Deze set wonnen we met 25-16.

De derde set startten we niet heel scherp. We kwamen met 8-4 achter en Jan gaf tijdens de time-out nog even duidelijk aan dat wij echt wel beter waren dan de overkant. Vervolgens kwamen we na 2 lange series met 9-16 voor! Diane wist hoe ze moest “strepen trekken” en zo de tegenstander onzeker te maken.
De eindstand was gelijk aan de eerste: 25-18.

Tijdens de laatste set was er weer wat meer rust binnen het team en lukte het Susannah nog steeds om de ballen hoog te pakken en erin te slaan. Ook Marjolijn wist zich te lanceren en Emma zag kansen om hele slimme prikballen te plaatsen. Soms kwam ze in de knel met Jantina die toch echt de 2e bal zelf wel ging pakken. Onze sterke blokkeerder Celine wist haar handen ook weer op de juiste plek te plaatsen. Deze set had een keurige eindstand van 25-16.

Na de wedstrijd hebben we nog een record behaald aangezien we ons over de kleedkamers moesten verspreiden en er alleen nog een Heren-kleedkamer tot onze beschikking was (welke over een kwartier door het Herenteam na ons in gebruik zou worden genomen). Maar ook dit “varkentje” wist het team te wassen.