Volleybalsters OMS Dames 1 blijven winnen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Volleybalsters OMS Dames 1 blijven winnen

Met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen, mochten we de maandag erop (28 september) direct weer een wedstrijd spelen. Maar ook deze wedstrijd mocht dat geen verschil maken. We stonden er weer. En hoe. Ook hier wisten we de volle vijf punten thuis te houden en wonnen we met een eindstand van 4-0 van Surf DS2.

Het team van Surf was niet mis. Met net zoveel speelsters op de bank als in het veld, hadden zij genoeg opties om het ons lastig te maken. Tijdens het inspelen werd al snel gesignaleerd dat zij ook aardig wat dames hadden die hem wel goed in konden rammen. Maar zoals dat in de wedstrijd gaat; dan moet er wel eerst een goede pass en set-up komen. En dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren.

We begonnen de wedstrijd dan ook met een goede servicedruk. Hierdoor kwam Surf niet aan lekker aanvallen toe en wisten wij een voorsprong te krijgen. Door daarnaast hard aanvallen af te wisselen met tactische prikballetjes door onder andere Emma Luitjes, hielden we die voorsprong. Er werd lekker gespeeld en lekker verdeeld door Jantina Bakker. En voor we het wisten was de 1e set voorbij met 25 – 18 winst voor O.M.S. op het bord.

De tweede set liepen we niet direct uit. Er waren wat meer fouten in de service bij O.M.S., maar ook Surf deed daar aan mee. Hierdoor ging het behoorlijk gelijk op. Gelukkig had Celine Elbertsen de eerste set eens goed de sterke middenspeelster van Surf bestudeerd. En dat wierp nu zij vruchten af. Als Surf op het midden kon aanvallen, zat er altijd een sterk blok van Celine voor. En zo wisten we toch weer vooruit te komen en ook deze set te winnen met 25 – 20 op het telbord.

De derde en vierde set probeerden we meer afwisseling uit in het team. Baukje Mijnten-Wouda kwam zo nog een poosje op midden te spelen. Maar ook Diane Bakker (spelverdeelster) kwam in actie als buitenspeelster. En dat deed ze helemaal niet gek! Door weer flink servicedruk neer te zetten, goed te verdedigen en lekker aan te vallen vlogen de punten en tijd voorbij. En zo wonnen we de derde set met 25 – 14 en de vierde zelfs met 25 – 13.

Een flinke winst weer dus voor ons! Maar weet je wat het leukste is? Ondanks de lange volleybalpauze (vanwege corona) en de weinige trainingen die we nog hebben gehad, spelen we gewoon écht weer lekker volleybal! En dat je dan in het veld niet eens zo bezig bent met de stand op het telbord, maar vooral geniet van wat je aan het doen bent; daar gaat het uiteindelijk om.