Volle winst voor Dames O.M.S. tegen VVH

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Volle winst voor Dames O.M.S. tegen VVH

Volle winst voor Dames O.M.S. tegen VVH

Vrijdag 29 oktober, de 5e wedstrijd stond op het programma om 21:00. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen VVH (Harderwijk). Deze wedstrijd mocht O.M.S. twee fantastische dames van Dames 2 lenen; namelijk nummer 16 (Jeanine van de Heuvel) & nummer 14 (José van Ommen). Door hen konden zij een compleet team neerzetten met zelfs nog wisselmogelijkheden.

 

Het relatief jonge team van VVH moest vanaf het begin onder druk gezet worden door voornamelijk goede en dreigende services te leveren. Met deze opdracht begonnen de dames aan de wedstrijd.

 

Het team speelde een solide, zakelijke eerste set. Het niveau van beide teams lag in deze set dichtbij elkaar. Beide teams wisten geen groot gat qua punten te slaan. Toch trokken de Dames van O.M.S. het eerste punt van deze wedstrijd naar zich toe met een score van 25 tegen 22 door bijvoorbeeld een heel aantal tactische ballen van José van Ommen.

 

De tweede set van de wedstrijd was op veel gebieden een copy-past van de eerste set. Eveneens in de tweede set bleef het lang gelijk opgaan. Toch streed O.M.S. door tot het einde van de set met een aantal broodnodige, rake klappen van Emma Luitjes en wisten zij ook het tweede punt te pakken met een eindstand van 23-25.

 

Diane van de Bunt begon de derde set met ontzettend goede services, waardoor binnen no-time al een gat van zes punten was geslagen. Gedurende deze set probeerde de dames dit gat te behouden en dit lukte hen ook. De set werd gewonnen met 25-16.

 

Met al drie gewonnen set en daardoor vier punten op zak, was het zaak om gefocust te blijven en eveneens de vierde set te winnen. Door ook de vierde set te winnen, kon O.M.S. namelijk voor het eerst dit seizoen de maximale score van vijf punten behalen & dat lukte! Ook de vierde set werd gewonnen. Het verschil tussen O.M.S. en VVH werd groter, waardoor O.M.S deze set met ruime cijfers kon winnen (25-17).

 

Aankomende zaterdag (6 november) staat de wedstrijd tegen SV Dynamo in Apeldoorn gepland. Hopelijk worden in deze wedstrijd opnieuw de vijf punten gehaald!