Verdiende 3-2 overwinning voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Verdiende 3-2 overwinning voor heren OMS

Tegen concurrent SSS 4 uit Barneveld wisten de heren van OMS hun eerste derde divisiezege te behalen. In een spannende vijfsetter trokken de Puttenaren de overwinning naar zich toe.

Vooraf was al duidelijk, dat er tegen de Barnevelders punten gepakt konden en moesten worden. De ploeg was  geanalyseerd en de sterke en zwakke plekken van SSS  werden in de voorbespreking goed doorgenomen. De bezoekers beschikken over sterke aanvallers, die regelmatig met taktische plaatsballen de verdediging van OMS bestookten. Er moest dus fel verdedigd worden bij de Puttenaren en dat gebeurde ook. Met Niels van Vliet op de liberopositie was het even wennen voor iedereen, maar het pakte goed uit.

OMS startte sterk en kwam op een 5-1 voorsprong door goed serveren van Dennis Smit. SSS kwam terug tot 12-10 en zelfs op voorsprong door  te profiteren van enkele zwakke momenten bij OMS: 13-14. Arnoud Lammers sloeg zijn ploeg naar een 22-20 voorsprong, maar SSS wist hierna vier punten op rij te scoren en ging er uiteindelijk  met een 23-25 setwinst vandoor. In de tweede set nam OMS weer snel een voorsprong, die wel vastgehouden kon worden. Via 15-11 en 19-14 werd de stand gelijkgetrokken: 25-21. Vooral Nico Nieuwenweg onderscheidde zich met enkele killbloks en harde aanvallen.

De derde set ging lang gelijk op. Geen van beide ploegen wist een gat te slaan. Uitblinker in deze set was ongetwijfeld Arjen Luitjes, met zes directe punten. Hij had goed zicht op de Barneveldse aanval en scoorde totaal liefst acht blokpunten. Toch ging deze set nipt verloren: 25-27 na een spannend gevecht.

OMS knokte voor wat het waard was en wist het initiatief weer te nemen. Na 16-10 wist SSS wel even terug te komen tot 16-13, maar OMS gaf de voorsprong niet meer weg en dwong een vijfde set af na 25-20. SSS had zijn kruit verschoten en OMS denderde door. Bij de veldwissel was het 8-4 voor OMS, dat bijna foutloos de set en de wedstrijd uitspeelde. Met 15-8 was de verdiende winst binnen.

Komende week is OMS vrij en mag op 18 oktober naar Nijmegen om het sterke Vocasa te bestrijden.