Twee sets niet genoeg voor OMS-mannen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Twee sets niet genoeg voor OMS-mannen

De heren van OMS konden het uitstekende spel van de eerste twee sets net niet lang genoeg volhouden tegen nummer 5 Xanthos uit Zetten. Deze ploeg ging er met de 2-3 winst vandoor. Toch hield OMS twee belangrijke punten over aan dit boeiende duel.

OMS startte geconcentreerd en overtuigend, met in het achterhoofd de gedachte, dat er niet drie keer van deze ploeg verloren hoefde te worden. In de competitie en voor de beker was al twee maal met 3-1 verloren van de lange mannen uit Zetten en nu zou de ommekeer kunnen komen. Dit leek er in het begin aardig op: OMS dicteerde de strijd en wist de belangrijke punten te scoren. Na tussenstanden van 11-9, 13-13 en 18-17 werd doorgedrukt en de goede aanval (Ewout Pit, Muin Wassink en Dennis Smit) zorgde voor alle punten in deze eerste set. Xanthos deed met onnodige fouten mee aan de 25-22 setwinst voor de thuisploeg.

In het tweede bedrijf nam OMS weer het initiatief, liep uit naar 13-11, maar in één servicebeurt van Xanthos werd het 13-15. OMS kwam weer terug en na een spannend gevecht wisten de Puttenaren de “big points” te verzilveren en met 25-23 werd een verdiende 2-0 voorsprong genomen.

Het gebrek aan wissels en wat minder geconcentreerd spelen bij OMS zorgden ervoor, dat Xanthos terug in de wedstrijd kwam. De Zettense ploeg ging steeds beter blokkeren, aanvallen en serveren en dwong OMS tot risico’s. Dit resulteerde in een 18-25 setwinst voor de bezoekers.

De vierde set was de minste aan Puttense kant. Tot 5-5 ging het gelijk op, maar Xanthos kwam steeds beter in hun spel en OMS ging te veel forceren. Veel aanvalsfouten, een matige blokkering en minder verdedigen brachten via 13-25 de stand weer in evenwicht: 2-2.

Ook in de laatste set kon OMS geen vuist meer maken. Kwam na 2-6 nog wel even terug tot 5-6, maar Xanthos gaf de voorsprong niet meer uit handen. Na de veldwissel bij 6-8 werd het uiteindelijk 11-15 en ging de winst voor de derde keer dit seizoen naar de gasten.

A.s. vrijdag speelt OMS weer thuis. Om 21.00 uur ontvangt het nummer drie Vocasa  uit Nijmegen.