Simpele zege voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Simpele zege voor heren OMS

De heren van OMS boekten een eenvoudige 4 – 0 zege op de nummer acht Dynamo Apeldoorn 4. Met goed spel werden de Apeldoorners al vanaf het eerste punt onder druk gezet door een geconcentreerd spelend OMS. De servicedruk was hoog en verdedigend, met Ewout Pit en Bauke Meints in de hoofdrol,  was de thuisploeg bijna niet te verschalken door de aanval van Dynamo.

Het was bij een 7-1 voorsprong in de eerste set al duidelijk, dat OMS geen punt cadeau zou doen aan Dynamo. Door heel weinig fouten te maken en strategisch sterk te acteren werd Dynamo gedwongen tot forceren en dat kostte de Apeldoorners menig punt. Na 12-4 werd een snelle 25-16 setwinst afgedwongen. De blokkering werd aan de buitenkant steeds dichtgezet, waardoor Dynamo gedwongen werd diagonaal te slaan en daarop kon de OMS-verdediging zich  goed instellen. Ook sloegen de Dynamoaanvallers herhaaldelijk uit, waardoor de overwinning voor OMS niet in gevaar kwam.

In het tweede bedrijf ging OMS furieus door. Muin Wassink en Nico Nieuwenweg zorgden samen voor 13 directe aanvals- en blokpunten en Dynamo werd afgedroogd met 25-12. Hoogtepunt in set drie was het eenmansblok van Joop Dunsbergen op een 24-13 stand. Een lange Dynamoaanvaller dacht gemakkelijk te scoren, maar hij verslikte zich in Joops sprongkracht en mepte hard in zijn blokkering: 25-13. De winst was binnen, maar OMS ging uiteraard nog voor het bonuspunt in de vierde set.  Deze ging wat moeizamer dan de eerste drie sets, maar OMS bleef bij de les en ondanks kleine achterstanden van 4-6 en 7-9 wist de thuisploeg op voorsprong te komen, 16-12, waarna Dynamo nog een keer gelijk wist te komen op 19-19, maar via 25-23 waren de vijf punten binnen.

A.s. vrijdag volgt de derby tegen Pauwervoll in de Putter Eng.

OMS zal de 3-1 nederlaag in Ermelo recht willen zetten door thuis wel te winnen van de Ermeloërs. Aanvang 21.00 uur.