Revanche voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Revanche voor heren OMS

De OMS-heren wisten zich te revancheren tegen Reflex. In de eigen Putter Eng werd nu wel gewonnen: 3 – 2.

In de laatste thuiswedstrijd was Reflex uit Duiven de tegenstander. Hiertegen leed OMS eerder dit seizoen de enige 4-0 nederlaag. Revanchegevoelens dus bij de Puttenaren. Maar middenmoter Reflex bleek ook nu weer lastig te bespelen. Met slim spel van hun buitenaanvallers werd het OMS knap lastig gemaakt.

OMS trad volledig aan en er kon dus zo nodig gewisseld worden. Dit bleek ook noodzakelijk en doordat OMS nu wel een brede selectie had, kon de winst binnengehaald worden. In de eerste set nam Reflex brutaal een voorsprong: 8-12. De Puttense blokkering, die de week ervoor uitmuntend was, gaf nu niet thuis en de ploeg uit Duiven fladderde door via 11-15 naar 12-16. Toen kwam Ewout Pit , die een prima wedstrijd speelde en veel punten wist te scoren, aan service en OMS scoorde zes punten op rij: 18-16. Degelijk werd deze set uitgespeeld en ondanks nul blokpunten wist de Puttense aanval wel de punten te scoren en met 25-19 werd de eerste set gewonnen. In het tweede bedrijf nam Reflex weer het voortouw: 4-10 en 9-15, waarna OMS weer terugkwam via een serviceserie van Joop Dunsbergen tot 13-15. De blokkering wist weer wat punten te maken, maar de setwinst was met 23-25 voor de bezoekers.

Het derde bedrijf was duidelijk voor een goed spelend OMS. Met goed aanvalsspel en een goede verdediging van Bauke Meints was het OMS, dat de dienst uitmaakte. Na tussenstanden van 10-6 en 18-14 werd op 21-16 de tegenstander geen punt meer gegund en met een duidelijke 25-16 leek de wedstrijd beslist. Reflex haalde zijn libero eruit en begon daarna steeds sterker te acteren. Vooral de Puttense verdediging werd met slim spel ontregeld en Reflex kwam en bleef op voorsprong: 4-5, 9-11, 10-15 en 13-18. OMS kwam maar niet langszij en moest met lede ogen toezien hoe de bezoekers gelijk kwamen door met 21-25 de vierde set te winnen. Muin Wassink en Dennis Smit op de buitenkant en Nico Nieuwenweg op het midden sloegen wel regelmatig de ballen hard op de grond, maar een vijfde set bleek toch noodzakelijk.

OMS wilde perse niet weer verliezen en wist na 2-5 van veld te wisselen bij een 8-7 voorsprong en gaf de winst niet meer weg: 15-11. Hierdoor staat OMS nu op een vierde plaats.

A.s. zaterdag volgt de laatste wedstrijd tegen NVC in Nijkerk en dan zal blijken of OMS nog promotiewedstrijden mag spelen. Het blijft dus spannend voor de heren.