OMS weet weer te winnen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS weet weer te winnen

Na enkele nederlagen op rij wisten de heren van OMS weer eens te winnen. Thuis werd Volta uit Lelystad met 3 – 1 verslagen.

OMS was weer compleet en doorbrak de negatieve reeks van de afgelopen weken. Het Puttense spel was bij vlagen weer als vanouds met stevige servicedruk en een goede aanval. Man of the match was ongetwijfeld Muin Wassink, die aanvallend niet te stoppen was door de blokkering en verdediging van Volta. Hij scoorde liefst 20 punten en maakte slechts een fout.

Verdedigend en passend was het spel van OMS ook goed verzorgd, alleen de blokkering had dit keer weinig grip op de aanval van Volta. Bijna had er nog een 4-0 overwinning ingezeten, maar in de laatste set werden er net iets te veel fouten gemaakt door de Puttenaren.

In de eerste set leek het allemaal nog niet zo gladjes te verlopen, want OMS kwam moeizaam in het ritme. Volta kwam op een 8-12 voorsprong, maar de thuisploeg kwam op 18-18 weer gelijk en speelde de set vakkundig uit: 25-20.

De tweede en de derde set waren duidelijk voor OMS. Er werden weinig fouten gemaakt en al kwam Volta af en toe goed door op de buitenkanten, de overwinning kwam niet in gevaar: 25-15 en 25-17. Spelverdeler Joop Dunsbergen kon vooral de middenspelers Nico Nieuwenweg en Gertjan Knol goed bedienen en buiten was de reeds genoemde Muin Wassink niet te houden.

In het vierde bedrijf kwam Arjen Luitjes binnen de lijnen en scoorde ook zijn punten mee.

Toch verslapte OMS te veel en geloofde Volta nog in een punt . Dit kreeg het ook, want na 10-8 en 15-12 wisten de Lelystedelingen gelijk te komen op 19-19 en hierna ontspon zich een gelijke strijd. Op 23-24 miste de OMS-verdediging een bal en met 23-25 was de eindstand 3 – 1.

Vrijdag, 23 maart, spelen de heren van OMS weer thuis. Nu tegen Dynamo 4 uit Apeldoorn. Aanvang: 21.00 uur.