OMS verslaat ook hekkensluiter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS verslaat ook hekkensluiter

Weer kwamen de heren van OMS tot winst. Nu moest hekkensluiter Pegasus 2 eraan geloven: 1 – 3 voor de Puttenaren.

Met een smalle selectie toog OMS naar Nijmegen. Nico Nieuwenweg (familiefeest) en Eltjo Meints (blessure) waren niet inzetbaar. Bovendien kampte spelverdeler Joop Dunsbergen met een lichte hamstringblessure. Goed ingetaped begon hij aan de wedstrijd en hield het gelukkig vol. Ondanks een matige pass kon hij zijn aanvallers goed vinden.

In de eerste set kon OMS moeizaam loskomen van Pegasus. Na 3-8 werd het 7-8 en tot 18-18 ging het gelijk op. De thuisploeg wisselde mooie aanvallen af met onnodige fouten en OMS sloeg een gaatje naar 18-22 en maakte simpel de set uit: 22-23. Vooral Ewout Pit en  Muin Wassink scoorden veel en onverdroten ging OMS door in de tweede set. Nu was het Arnoud Lammers die veel punten opeiste voor zijn ploeg en met 18-25 was het eenvoudig   0-2 in sets.

OMS verslapte in het derde bedrijf en maakte te veel fouten. Maar Pegasus deed dat ook en via standen van 8-7, 13-11, 17-20 en 20-20 was het lang onzeker wie deze set zou winnen. Het bleek de thuisploeg te zijn. Met 25-23 was OMS weer gewaarschuwd.

Deze waarschuwing nam de ploeg ter harte en vanaf het begin van set vier voerde OMS de druk stevig op en Pegasus kwam er niet meer aan te pas. Op 12-23 kreeg Arnoud Lammers een publiekswissel (hij vertrekt in januari voor een half jaar naar Canada) en er werd geen punt meer weggegeven: 12-25 en de vier punten waren binnen.

Door deze zege stijgt OMS naar een uitstekende zevende plaats op de ranglijst met een voordeel van 9 punten naar plek 10, welke degradatiewedstrijden inhoudt. OMS sluit het jaar 2018 prima af met twee zeges op rij.

Vrijdag, 11 januari ontvangen de Puttenaren koploper Dynamo 3 in de Putter Eng. Aanvang: 21.30 uur.