OMS verslaat koploper in eigen huis

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS verslaat koploper in eigen huis

OMS verslaat koploper in eigen huis

Donderdagavond moest OMS het opnemen tegen koploper Ormi uit Epe. Dat team wilde absoluut van ons winnen om alvast een voorschot te nemen op het aanstaande kampioenschap, maar dat zou niet mee gaan vallen was vooraf de verwachting. OMS was toch wel van plan om het de dames uit Epe behoorlijk lastig te gaan maken. 

 

Met José van Ommen en Emma Luitjes uit D2 als extra aanvulling begon OMS wat stram aan de eerste set en liep Ormi langzaam uit naar 7-14. Met een time out en 2 wissels, Emma Luitjes voor Larissa Koedijker en José van Ommen voor Celine Elbertsen probeerde OMS terug te komen. Met o.a prima verdedigende acties kwam OMS ook terug. José van Ommen had een paar prima serviceballen en bijna werd Ormi ingehaald maar met 25 -23 ging de set toch naar de ploeg uit Epe. 

 

OMS begon voortvarend aan de tweede set en had nu duidelijk het initiatief. In een rap tempo stond er 2-10 voor OMS op het bord en moest Ormi de time-outs en wissels gebruiken. Het mocht niet baten, want de Puttense dames hadden de smaak te pakken. Met o.a een servicereeks van Lydia Bakker liep OMS via 17-10 snel UIT naar 22-13 en OMS won dan ook duidelijk de tweede set: 25-16.

 

De derde set nam OMS via de service van Susannah Halmans een 4-1 voorsprong, maar Ormi serveerde ook knap lastig, kwam terug naar 7-7 en nam ook even het initiatief over en liep een paar punten uit. Maar het breekpunt was halverwege de set waar Celine Elbertsen blokkerend (16-17 tussenstand) het Ormi lastig maakte en ook in het achterveld werd er meer gepakt. En zo bepaalde OMS weer wat er gebeurde in deze set en trok het met 25-22 verdiend aan het langste eind. 

 

De vierde set gaf OMS het initiatief niet meer weg.  Ook Emma Luitjes stond regelmatig haar punten te scoren aan het eind van zo’n rally en was er geen vuiltje aan de lucht voor OMS. Bij Ormi daarin tegen kwam het chagrijn naar boven en er lukte niet veel meer. En zo ging de set met 25-14 ruim naar de Puttense ploeg en won OMS verdiend, tot grote tevredenheid van de coach en de speelsters zelf, de wedstrijd met 3-1. Met een balende ploeg van Ormi zittend in het veld en de slingers in de tas achterlatend kon OMS haar lol niet meer weg krijgen. 

 

Door deze overwinning staat OMS op twee punten van hetzelfde Ormi en met nog twee wedstrijden te gaan weet je het maar nooit. Vrijdag 5 april staat de laatste thuiswedstrijd op de rol tegen Volta om 21.30u in de Putter Eng.