OMS verliest na vijfsetter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS verliest na vijfsetter

In een lawaaiige sporthal ‘de Sypel’ heeft OMS de zegereeks helaas niet kunnen voortzetten. OMS begon afgelopen vrijdag onrustig en had moeite om in de wedstrijd te komen. Met name de grip op de service van VVH was een dingetje. Een 2-tal dames van de ploeg uit Harderwijk hadden een strakke service die erg lastig bleek te zijn. Toch liep VVH niet ver uit in de eerste set en zo kon OMS blijven aanhaken. Uiteindelijk ging de winst in deze set toch naar VVH met 25-20.

Ook de tweede set gaf hetzelfde beeld. OMS probeerde zich in de wedstrijd te knokken en dat ging een stukje beter. Echter trok ook VVH nu aan het langste eind en pakte de tweede set met 25-23.

Dat OMS dit seizoen beter is geworden om terug te komen in een wedstrijd, bleek ook nu weer. In de derde set nam OMS meer het initiatief en met name Baukje Mijnten kon zich in aanvallend opzicht laten gelden. Met regelmaat was zij beslissend na een rally. OMS bleef een voorsprong van drie punten behouden en won deze set met 25-22.

OMS moest blijven knokken om er een vijfsetter uit te slepen. In een spannende vierde set ging het spel op en neer en was het niet te voorspellen wat de uitkomst van deze set zou zijn. Met een thrillerachtig slot won OMS ook deze set met 28-26. In de beslissende set was VVH net even wat gelukkiger en werkte de scheidsrechter ook even niet mee, maar dat was geen excuus. OMS knokte wel, maar moest toezien dat VVH uiteindelijk met 15-11 deze set won. En zo verloor OMS toch onverwacht met 3-2.

Maar met 22 punten uit zes wedstrijden doet OMS het prima en staat nog steeds boven aan. Na een weekje rust staat op zaterdag 11 november de uitwedstrijd tegen Hellas op de rol. De ploeg uit Nunspeet speelt deze wedstrijd in Elspeet, dus misschien kan OMS ook hier weer punten pakken.