OMS stuurt hekkensluiter met 4-0 naar huis

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS stuurt hekkensluiter met 4-0 naar huis

OMS stuurt hekkensluiter met 4-0 naar huis

In de laatste thuiswedstrijd hadden de heren van OMS wat recht te zetten, want de laatste wedstrijden werden verloren. In een goed gevulde sporthal zag het publiek, dat OMS het voortouw nam en dat niet meer weggaf. Pegasus 2, reeds gedegradeerd, kwam er niet aan te pas en moest met lege handen terug naar Nijmegen.

 

Deze wedstrijd was het afscheid van Ewout Pit, die vanwege hardnekkige blessures niet meer op dit niveau kan spelen. Een aderlating, want Ewout is jaren een  vaste waarde voor het team geweest. Zeven jaar geleden kwam hij uit Ermelo bij OMS in de 2e klasse en in die jaren maakte hij drie promoties mee. Op de diagonaalpositie wist hij zowel aan het net, als achter de driemeterlijn zijn punten veelvuldig te scoren en is buiten dat ook een echte teamspeler gebleken. Het zal lastig zijn om Ewout te vervangen.

 

Na de uitreiking van de oorkonde voor sportiefste ploeg van de derde divisie startte OMS nog wat weifelend, maar na 14-14 kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met een naar hartenlust scorende aanval ( Arjen Luitjes was aanvallend foutloos) wisten de Puttenaren Pegasus zo achter zich te laten, dat de gasten er moedeloos van werden. Ook serverend was OMS goed bij de les. Libero Niels van Vliet speelde  een prima wedstrijd en Joop Dunsbergen wist zijn aanvallers goed te bedienen. Na 25-18 in de eerste set begon OMS wat foutjes te maken in de tweede en kwam zelfs met 15-16 achter, maar na een time out werd weer orde op zaken gesteld. Met 25-22 werd ook dit bedrijf gewonnen en de laatste twee sets waren duidelijk voor een goed spelend OMS.

 

Het publiek genoot van spectaculaire acties in de verdediging en de harde aanvallen van Muin Wassink en Nico Nieuwenweg. Met 25-16 en 25-14 werd de wedstrijd afgesloten met een dik verdiende 4-0 zege voor de Puttenaren.

 

Deze week volgt de laatste wedstrijd voor OMS. Vrijdag in Apeldoorn is nummer drie Alterno 2 de gastheer, dan zal blijken of OMS een zevende of achtste plaats gaat innemen op de ranglijst. Een mooie prestatie van de promovendus.