OMS pakt vijfde overwinning op rij

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS pakt vijfde overwinning op rij

OMS pakt vijfde overwinning op rij

Vrijdagavond speelden de dames van OMS thuis tegen Surf uit Hoevelaken. Een wedstrijd die gezien mocht worden als een topper, aangezien beide ploegen in de top 3 stonden voorafgaand aan deze partij.

 

De ploeg uit Hoevelaken was een onbekende ploeg, dus werd in het begin de kat uit de boom gekeken. Toch nam OMS een voorsprong in de eerste set van 9-4. Bij Surf zaten een 2-tal dames met een lastige service in het team, waar wij niet meteen een passend antwoord op hadden.Zo kwam Surf terug in de set en verloor OMS een beetje onnodig de eerste set met 21-25.

 

Omdat OMS bij vlagen goed stond te spelen werd door de coach aangegeven dat er niks aan de hand was en dat het initiatief bij OMS moest liggen. En dat gebeurde ook in de tweede set. Met prima spel en mooie service series werd Surf onder druk gezet, wat resulteerde in een prima set winst met een groot verschil (25-10).

 

Ook de derde set gaf hetzelfde spelbeeld en Surf kreeg geen vat op het spel van OMS. En zo gebeurde het dat ook deze set ruim werd gewonnen met 25-13 door de Puttense dames.

 

Het leek erop dat ook de vierde set gepakt zou worden, maar dat pakte toch wat anders uit. Surf nam het initiatief in deze set en liep langzaam uit naar een 5-9 voorsprong. Maar wat afgelopen seizoen nog een punt was, namelijk terug komen in een set /wedstrijd, lukt OMS dit jaar veel beter. OMS kwam terug in de vierde set tot 19-21, maar het kwartje viel uiteindelijk naar de zijde van Surf en de ploeg won met 22-25 deze set.

 

De beslissende vijfde set moest eraan te pas komen om te bepalen wie deze topper zou gaan winnen. Ook nu nam Surf een 1-4 voorsprong en werd er meteen een vroege time-out gepakt aan OMS -zijde, waarin duidelijk werd gemaakt dat wij aan de bak moesten. OMS kwam wederom terug in deze belangrijke set en er werd met een 8-7 voorsprong gewisseld van speelhelft. Hierna lag het initiatief bij OMS en kwam Surf niet meer in de buurt. OMS won verdient deze laatste set met 15-9 en daarmee wedstrijd met 3-2.

 

De stand geeft een wat vertekend beeld (niet alle ploegen hebben even veel gespeeld), maar OMS staat er met vijf overwinning goed voor in de stand. Aanstaande vrijdag gaat het op bezoek bij VVH in Harderwijk. Aanvang is om 21.00u in sporthal ‘de Sypel’.