OMS pakt overwinning in Lelystad

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS pakt overwinning in Lelystad

De dames van OMS hebben ook de vierde competitiewedstrijd in winst weten om te zetten tegen een tegenstander die qua samenstelling niet was veranderd ten opzichte van het vorig seizoen. Waar het een jaar eerder moeizaam ging tegen Volta en er ook verloren werd,  ging het afgelopen vrijdag uitstekend.

Met een diepe service werd Volta behoorlijk onder druk gezet en ook in de pass zat het wel goed aan OMS kant. Met name de passing waar veel aan gewerkt wordt in de training, zorgde ervoor dat de ploeg uit Lelystad bijna geen grip kreeg op onze aanvalsters. En Jantina Bakker (die prima speelde) kon altijd wel iemand in stelling brengen om te gaan scoren. De eerste set was eigenlijk in no-time gespeeld en na 20 min stond het telbord op 25-10.

Ook in de tweede set ging het prima en was het eigenlijk een kopie van de eerste set. Mede door goede serviceseries van onder andere Lydia Bakker stond de druk er vol op en ging deze tweede set met 25-13 ook richting de dames van OMS.

In het begin van de derde set werden er wat foutjes gemaakt, maar na een snelle time-out op 1-4 pakten de Puttense dames de draad weer op werkten zij de achterstand weer weg in een 12-7 voorsprong. Deze werd ook niet meer weggegeven en zo ging ook deze set naar OMS met 25-18.

De vierde set was een weer een kopie, maar nu van de vorige derde set, met uiteindelijk hetzelfde resultaat waarbij het laatste punt kwam van Celine Elbertsen. Waarbij de coach met de woorden ‘wachten, wachten Celine’ haar in bedwang hield om die laatste set-up erin te rammen. Zo ging ook de laatste set naar OMS (25-17) en een 0-4 overwinning kon worden bijgeschreven. Er werd als team gespeeld en iedereen had daar een aandeel in. Een uitermate blije coach kon samen met de meiden weer richting huis.

Aanstaande vrijdag staat een thuiswedstrijd tegen Surf uit Hoevelaken op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 19.00u in de ‘Putter Eng’.