OMS op 1 punt van koploper Ormi

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS op 1 punt van koploper Ormi

Vrijdagavond speelden de dames van OMS alweer haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander Volta uit Lelystad knokt nog tegen degradatie en OMS kan zelfs nog omhoog kijken. Met Marjolijn Baarslag als versterking begon OMS aan de klus.

In de uitwedstrijd kon OMS haar wapens (service en verdediging) goed uitbuiten en ook nu was dat weer het geval. De Puttense dames namen gelijk een voorsprong van 13-6 en dit verschil stond ook aan het eind van de eerste set op het bord (25-18). In de tweede set bleef Volta dichterbij, maar op 13-11 maakte een servicereeks van Susannah Halmans het verschil (18-11). OMS bouwde de voorsprong verder uit. Ook Lydia Bakker serveerde aan het eind van de set een paar mooie punten en zo ging deze met 25-15 ook naar OMS.

Met wat wijzigingen in de derde set begon OMS aan een achteraf gezien snelle set. Marjolijn Baarslag was in het veld gekomen en serveerde meteen richting een 6-1 voorsprong en was er van tegenstand geen sprake. Ook aanvallend kon Diane Bakker de aanvallers goed bedienen en knalde OMS naar het einde van de set. Met de vraag van Celine Elbertsen of zij een sprongservice mocht doen werd de set afgesloten. De tegenstander stond verbouwereerd in het veld te kijken hoe voor haar neus de bal op de grond viel (25-6).

In de laatste set verslapte het spel in het begin, maar na een snelle time-out bij een 3-4 stand werd de draad weer opgepakt en stond er vrij snel weer een ruime voorsprong op de teller. Uiteindelijk ging ook deze set met 25-17 naar OMS.

Met nog een uitwedstrijd voor de boeg staat OMS op 1 punt van koploper Ormi. Deze ploeg speelt 2 dagen eerder, dus donderdagavond weet OMS of zij nog een kans hebben op een kampioenschap. Wie aan het begin van het seizoen (met blessures en zwangerschap) dit had gezegd werd voor gek verklaard.

Dus nu op naar een misschien nog spannend en leuk slot.