OMS kan geen potten breken

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS kan geen potten breken

OMS kan geen potten breken

De OMS-heren konden vorige week in Nijmegen geen potten breken. Tegen nummer drie op de ranglijst, Vocasa 3, was er geen kans op setwinst.
Een fors gehavend OMS kon net zes man op de been brengen. Door blessures van Muin Wassink en Arjen Luitjes waren er slechts vijf basisspelers over en gelukkig kon uit het tweede team Leo van de Langemheen het team completeren. Dit deed hij verdienstelijk, maar tegen het geroutineerde Vocasa hadden de Puttenaren weinig kans.

 

In de eerste set wist OMS nog tot 10-10 bij te blijven, vooral door goed aanvallen van Bauke Meints, maar het klassenverschil was te groot om maar aan setwinst te denken. Beide teams serveerden voluit en dat bracht af en toe enige onrust bij de thuisploeg, maar hun aanval en blokkering bleken veel sterker dan die van OMS. Na 16-11 en 20-14 werd de eerste set beëindigd met 25-16. In de tweede set kon OMS iets meer tegenstand bieden, maar verder dan 25-19 kwam men niet.

 

Ook in de derde doorgang lukte het niet om enige verwarring te stichten in het Nijmeegse kamp. Vooral de blokkering van OMS had geen vat op de aanval van Vocasa en dus liep de ploeg constant achter de feiten aan: 25-14. In de vierde set raakte OMS steeds beter op dreef en hield lang stand. Er werd zelfs nog even op een punt gehoopt, want tot 16-16 liep OMS keurig mee met Vocasa. In twee sterke serviceseries liet Vocasa blijken, waarom zij derde staan: de eerste bracht een 22-16 stand op het bord en na 22-20 (na een mooie serviceserie van Eltjo Meints) werd het in een ruk 25-20.

 

Verlies dus voor OMS, dat toch redelijk tevreden terugkijkt op deze wedstrijd. Met zo’n gehavend team, met enkele mensen op voor hen vreemde posities, was men niet weggespeeld en werden er regelmatig mooie punten gemaakt. Op 10 januari ontvangt OMS de huidige koploper SSS 3 uit Barneveld. Aanvang in de Putter Eng: 21.00 uur.