OMS heren tonen geen ontzag voor koploper

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS heren tonen geen ontzag voor koploper

De volleyballers van OMS waren vrijdag niet bang voor de nummer 1 SSS uit Barneveld. Frank en vrij traden de Puttenaren de tegenstander tegemoet. Ondanks veel blessureleed (Muin Wassink kampt nog met rugklachten en Arjen Luitjes haakte tijdens de warming up af met een nog steeds onwillige enkel) wist OMS het SSS toch erg lastig te maken. Uit heren 2 kwam Jan Westerbroek de gelederen versterken en deed dat verdienstelijk.

In de eerste set had OMS nog de meeste kans op setwinst. Na een 14-10 voorsprong kwam SSS wel weer langszij, maar onverschrokken trok de thuisploeg de goede lijn door en liet de Barnevelders niet echt weglopen. Het grote verschil op de ranglijst (nr. 1 tegen nummer 12) was in het veld niet te zien. Door goed spel van Niels van Vliet,( voor het eerst op de diagonaalpositie) en Eltjo Meints kwam OMS na 24-24 zelfs op setpoint, maar SSS wist weer gelijk te maken en het spel golfde hierna over en weer. Pas op 26-27 wisten de gasten het beslissende punt te scoren: 26-28.

Teleurgesteld, maar niet verslagen bleef OMS knokken voor een goed resultaat. De sterke aanval van SSS bleek echter de gastheren te machtig en bovendien had OMS geen enkele wisselmogelijkheid. Dit in tegenstelling tot SSS, dat er vijf tot zijn beschikking had. Dit nekte OMS in het verdere verloop van de wedstrijd. Iedereen moest alert en gefocust blijven en dat de volle vier sets lang. SSS was na hun moeizame eerste set gewaarschuwd en liet OMS niet meer zo dichtbij komen in de latere sets.

OMS bleef goed en gevaarlijk serveren en daar hadden de Barneveldse passers best wat moeite mee, maar de lange aanvallers wisten toch vrij regelmatig te scoren. Blokkerend had OMS weinig in te brengen en aanvallend was men ook de mindere en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Na 13-25 in de tweede set kwam OMS in het derde bedrijf met 21-25 weer wat dichterbij, maar SSS gaf de winst niet meer weg en na 18-25 in de vierde set was de strijd gestreden.

Vrijdag speelt OMS weer thuis en ontvangt om 21.00 uur Ormi uit Epe. Een ploeg waar OMS al jaren leuke wedstrijden tegen speelt en men gaat weer voor een goed resultaat.