OMS-heren schieten uit hun slof

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS-heren schieten uit hun slof

OMS-heren schieten uit hun slof

Vrijdagmiddag stonden de heren van OMS opeens op de 12e plaats, omdat de concurrenten gewonnen hadden. Maar langer dan een dag heeft dit niet geduurd, want na een eclatante 4-0 overwinning op nummer vijf Salvo ’18 uit Heino staan de Puttenaren opeens op plek zeven. Zo klein zijn dus de verschillen in deze derde divisie.

 

Vooraf werd alles op scherp gezet bij OMS:  de blokkering rechtdoor zetten, weinig fouten maken en er vol voor gaan. Het eerste en derde punt werd goed uitgevoerd, maar er zat toch enige spanning in het spel van OMS, dat onnodig veel fouten maakte. Ook  Salvo leed aan dit euvel en kon bij blijven tot 11-11. Toen sprintte de thuisploeg naar 15-12, maar kon niet echt doordrukken. Bij 23-23 werd het  nog flink spannend en gelukkig voor OMS werd de eerste setwinst met 25-23 in de wacht gesleept.

 

Het tweede bedrijf gaf een ander beeld: OMS dicteerde de strijd door goed aan te vallen en via de middenblokkeerders Arjen Luitjes en Nico Nieuwenweg diverse blokpunten te scoren. Salvo ging steeds rommeliger spelen en zat niet in de wedstrijd. Zaak dus voor OMS om hierin geen verandering te laten komen en door te drukken. Dit lukte en na een 25-19 setwinst leek een overwinning tot de reële mogelijkheden. Eltjo Meints was in het veld gekomen en serveerde een mooie serie, waardoor OMS al snel op een 9-4 voorsprong kwam. Uitstekend blokkeerwerk van OMS en fouten van Salvo zorgden voor een 25-15 setzege en de winst was binnen.

 

Toch wilde OMS voor de extra punt gaan in de vierde set en onverdroten ging de ploeg door. De passing en verdediging waren goed op orde, met name door libero Bauke Meints en Salvo zag een setwinst niet meer zitten. Verdiend maakte OMS er met 25-16 een eind aan en was de vijfpunter binnen met een flinke stijging op de ranglijst tot gevolg.