OMS heren onderuit in derby

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS heren onderuit in derby

OMS heren onderuit in derby

Het is de heren van OMS niet gelukt te winnen in de streekderby tegen SDS in Voorthuizen. De thuisploeg had zaterdag meer in huis dan de Puttenaren, die zonder Niels van Vliet en vooral Ewout Pit te weinig scorend vermogen hadden. Met 3 – 1 trok SDS terecht aan het langste eind.

 

Voor de wedstrijd was het puntentotaal van beide ploegen exact gelijk en ook het setgemiddelde was identiek met een gedeelde 3e / 4e plaats tot gevolg. Het zou dus een mooie, spannende strijd kunnen worden. In de eerste set zette OMS direct druk op de passing en verdediging van SDS. Joop Dunsbergen serveerde naar 0-4 en via 7-9 en 16-20 bleef OMS aan de goede kant van de score. Met 19-25 was de eerste klap uitgedeeld. Deze bleek echter geen daalder waard, want OMS ging slordiger spelen en SDS daarentegen werd op bijna alle onderdelen sterker. Vooral het scorend vermogen was bij de mannen uit Voorthuizen veel hoger dan de Puttenaren op de mat konden brengen. Na 15-8 had SDS een flink gat geslagen, maar weer was het Joop Dunsbergen, die met zijn service SDS in problemen bracht en na zijn serie was de stand omgebogen in 15-17. Het werd een spannend slot met telkens een andere ploeg op voorsprong. SDS besliste deze set in hun voordeel via 25-23.

 

OMS trachtte de rug te rechten, maar het vierde bedrijf werd een grote desillusie. Bijna alles ging fout. Blokkerend en passend was het spel van OMS een drama en met de veelzeggende cijfers van 25-14 bracht SDS de stand op 2-1.

 

Ook in de vierde set dicteerde SDS. De Puttenaren kwamen niet in hun vertrouwde spel en moesten veel forceren om punten te maken. Dit ging ook weer gepaard met veel fouten en na 12-8 , 20-14 en 23-19 leek de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit te gaan, maar met een laatste krachtinspanning knokte OMS toch nog vier punten terug: 23-22. Op 24-22 kreeg SDS zijn eerste matchpoint, maar die werd twee maal teniet gedaan door goed blokkeerwerk van Gertjan Knol. Geheel in stijl beslisten twee fouten van OMS de wedstrijd: 26-24 en een 3-1 nederlaag. SDS is nu alleen derde en OMS bezet de vierde plaats.

 

Op 3 maart volgt de uitwedstrijd tegen nummer twee: Ormi in Epe, direct gevolgd door een ingelaste wedstrijd tegen Volta uit Lelystad op maandag 5 maart in de Putter Eng om 21.00 uur. Hopelijk zijn de geblesseerden dan weer hersteld, zodat OMS de goede draad weer op kan pakken.