OMS Heren 2 nog steeds ongeslagen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS Heren 2 nog steeds ongeslagen

OMS Heren 2 nog steeds ongeslagen

Donderdag 26 oktober was het dan eindelijk zover. De lange mannen van OMS 2, en Jaap, moesten het opnemen tegen het alomgevreesde BAS uit BIddinghuizen. De vrees was inderdaad zo hoog dat Edgar deed alsof hij nog steeds niet hersteld was van een avondje tikken, zoals hij het zelf noemt. Ook Albert durfde het niet aan met een vage smoes over zijn kruisband (in werkelijkheid had hij een extra avondje cathechesatie ingepland) en Helmer zat weer in het casino. Sinds deze beste man het aan zijn rug heeft, lijkt het wel alsof hij daar woont. Dus met nog maar 8 man de polder in.

De barvrouw , aka scheidsrechter aka masseuse van Marc, vertelde dat we moesten omkleden, en, welopgevoed als we zijn, deden we dat ook. Gerard moest nog even de grote boodschap doen, waarna het behang op de w.c. losliet.

In de eerste set draaide het als een tierelier. BAS, nog zonder Adriaan, maakte veel fouten en OMS deed dat niet. De door de trainer/ coach zo gehate  unforced errors bleven uit en met 25-10 was de eerste set snel binnen.
Helaas was de tweede set een heel ander verhaal. BAS begon met een voorsprong door voornamelijk, daar zijn ze weer, unforced errors, van OMS.

Daarboven had BAS nog een wapen in de strijd. Net nadat een speler in het net had geserveerd, kwam een dame de zaal in lopen met een vaag verhaal over vier mannen op het dak van de sporthal. Robin, die nog in Sinterklaas gelooft, was gelijk van slag en sloeg geen service meer over het net. Bovendien gaf de scheidsrechter na dit intermezzo, tot ieders verbazing een dubbel-fout, terwijl er toch echt onder in het net geserveerd was door BAS. Hendrik wond zich hierover op en sloeg prompt de bal uit. Jurgen, die uit de pass staat, passte van schrik een bal die anders vijf meter uit was gegaan. Sjoerd zat qua concentratie ineens weer op de Ramblas in Barcelona. Ronald dook een bal op, kreeg meteen daarna een set-up en speelde de derde bal een meter de lucht in. Hij vergat echter dat de bal ook nog drie meter naar voren had gemoeten. Kortom, OMS was van de leg en het duurde tot 18-18 voordat de Puttense ploeg weer de boel had rechtgetrokken.

De set ging uiteindelijk wel naar OMS, maar het was een allerbelabberdste set.
In de derde en vierde set was er geen vuiltje meer aan de lucht. 25-17 en 25-9. BAM.
Volgende week zaterdag speelt OMS tegen Zeewolde en probeert men in het spoor te blijven van koploper Libero.
Met de volle 15 punten uit 3 wedstrijden is OMS in ieder geval goed begonnen aan de competitie.

Tekst: Jaap Landman