OMS heren 1 verliest pittig duel tegen Pauwervoll

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS heren 1 verliest pittig duel tegen Pauwervoll

Na twee overwinningen en een kansloze nederlaag tegen koploper SSS stond vrijdag de derby tegen Pauwervoll 3 uit Ermelo op het programma. De gastploeg heeft een jong team met enkele grote talenten, en door de slechte wedstrijd tegen koploper SSS was het vertrouwen in een goede afloop niet groot.

Groot was de verbazing dat OMS als een raket uit de startblokken schoot. Binnen no-time stond het 16-6 voor de Puttenaren, en ondanks dat Pauwervoll terugkwam, werd de eerste set een prooi voor de thuisploeg: 25-20. Deze set was de beste van het seizoen tot nu toe, met name door het geringe aantal “unforced errors”. In de tweede set werd bij Pauwervoll het grootste talent ingezet op de plek van een middenaanvaller met de nodige passfouten. Dit had meteen resultaat, en aan OMS-zijde kwamen er toch weer wat meer foutjes in het spel geslopen. De tweede set was duidelijk een prooi voor de Ermeloers: 18-25.

Coach Jaap Landman bracht twee nieuwe mensen in het veld: Aron Koedijker en Niek Veen. De derde set ging gelijk op, waar in de slotfase Marc Kusters en Albert Mouw in de ploeg gebracht werden. OMS had het geluk aan haar kant met twee opslagen die via het net naar beneden ploften, en de derde set werd gewonnen met 25-22.

De vierde set begon dramatisch met vier passfouten. Al snel was daardoor het gat geslagen: 0-6. Pauwervoll had het betere van het spel en kwam deze set niet meer in gevaar:14-25.

Jan Westenbroek kwam in de vijfde set weer terug in de ploeg, maar kon het tij ook niet meer keren. OMS heeft met Gerard Douma en Leo van de Langemheen twee stabiele factoren in de ploeg, maar de rest van het team is nog iets te wisselvallig. De vijfde set ging ook naar Ermelo: 8-15.

OMS staat vijfde in de eerste klasse,  na vier wedstrijden. Een plek waar het ook ongeveer thuishoort.