OMS goed uit de startblokken

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS goed uit de startblokken

OMS goed uit de startblokken

De heren van OMS zijn de competitie sterk begonnen. Het Nijkerkse NVC werd overtuigend met 3-1 verslagen.

 

Na een nuttige oefenperiode is het vrijdag in de Putter Eng pas echt begonnen. Al vroeg moesten de heren van OMS aantreden tegen het bekende NVC, waarvan vorig seizoen nog twee maal was verloren. Enige revanchegevoelens waren dus wel op zijn plaats. Een furieus startend OMS liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. De eerste drie sets werd NVC weggespeeld: 25-11, 25-13, 25-12.

 

Nieuweling Dennis Smit (komend van VVH Harderwijk) speelde een uitstekende wedstrijd en onderscheidde zich met goed verdedigingswerk en een prima aanval. Samen met de vrijwel foutloos spelende Ewout Pit waren zij de uitblinkers in deze eerste competitiewedstrijd. Doordat de passing goed verzorgd was kon spelverdeler Joop Dunsbergen moeiteloos zijn middenspelers Nico Nieuwenweg en Arjen Luitjes aanspelen, die ook regelmatig hard doorkwamen en voor menig Puttens punt zorgden.

 

In de vierde set werd het spel van OMS wat slordiger. Er werden veel meer persoonlijke fouten gemaakt en NVC rook zijn kans. Na een 13-10 voorsprong werd de stand in Nijkerks voordeel omgebogen, 16-17 en NVC kwam nu vaker door met hun aanval en wist de laatste set in hun voordeel te beslissen: 20-25. Jammer, maar het blijkt weer, dat OMS altijd met 100 % inzet moet spelen om tot goed spel te komen. Men is dus gewaarschuwd.

 

Een goede start dus voor de ploeg van coach Ton v.d. Wösten, die over twee weken met zijn ploeg naar Deventer gaat om Avior 3 te bestrijden.