OMS dames winnen van ESV

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames winnen van ESV

OMS dames winnen van ESV

Donderdagavond stond de uitwedstrijd tegen ESV uit Elspeet op de rol. Waar vorige week de service het verschil maakte, was nu het verdedigen belangrijk. Niet zo zeer dat ESV aanvallend de pannen van het dak speelde, maar via prikballen probeerde de Elspeetse dames onze aanval te ontregelen.

 

In de eerste set was het dus een ander spelletje dan normaal en OMS moest omschakelen. Uiteindelijk kreeg men meer vat op dat eerder genoemde spel van ESV, met daarbij de service aan OMS kant zorgde dat ervoor dat de Puttense dames met 17-25 de eerste set wisten te winnen.

 

In de tweede set was de passing wat minder, mede door een speelster aan ESV zijde die een lastige opslag bleek te hebben. Dus was het zaak om zo snel mogelijk die service te onderbreken. Dit lukte redelijk en met een paar goede aanvallen na prima spelverdeling van Diane Bakker ging zowel deze tweede als derde set naar OMS (21-25,13-25).

 

Nu was het zaak om ook die laatste set over de streep te trekken. Ook nu had OMS het betere spel ten opzichte van ESV en was het belangrijk om niet te verslappen. Uiteindelijk gebeurde dit ook niet en met enkele blokacties van Céline Elbertsen ging ook deze set met 19-25 naar OMS.

Een prima en terechte 0-4 overwinning dus maar waar OMS het zichzelf nog onnodig lastig maakte.