OMS dames winnen van ESV

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames winnen van ESV

Vrijdagavond speelden de dames van OMS thuis tegen ESV uit Elspeet. Zonder de zieke Lydia Bakker maar met aanvulling van Marjolijn Baarslag en Emma Luitjes had OMS precies genoeg om de wedstrijd te beginnen. In de eerste set moest OMS duidelijk haar draai nog vinden. Het liep niet echt aan de zijde van OMS en ESV (met 10 dames) controleerde deze set. OMS zat verdedigend te ver naar buiten en daardoor scoorde ESV regelmatig de punten rond de 4-meterlijn. Hierdoor ging deze set met 16-25 naar de ploeg uit Elspeet.

Door erop te wijzen dat er meer naar binnen verdedigd moest worden en de passing scherper moest, begon OMS aan de tweede set. Vanaf het begin van deze set liep het eigenlijk een stuk beter. Diane Bakker en Baukje Mijnten-Wouda hadden veel in verdedigend opzicht op de rechtsachter positie waardoor OMS steeds meer de rally’s begon te winnen. Ook Marjolijn Baarslag en Emma Luitjes kwamen er beter in. Kortom; OMS bepaalde wat er gebeurde in deze set en liep vlotjes weg naar 14-5. ESV begon te wisselen alsof het een lieve lust was, maar dat hielp niet echt. Uiteindelijk won OMS de set met 25-13.

In de derde en vierde set was het duidelijk dat OMS het betere spel had ten opzichte van ESV. Ook serverend ging het beter waardoor de tegenstander niet echt kon aanvallen en als er een mogelijkheid was, dan profiteerde ESV daar niet van. Mooi was te zien dat Diane Bakker en Celine Elbertsen ook met regelmaat een kort balletje achterover scoorden, gewoon op gevoel. Al met al kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar en won OMS deze twee laatste sets met 2x 25-15.

Met weer 4 punten op zak blijft OMS het ondanks de krappe bezetting en wisselende samenstellingen prima doen in de competitie. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen VVH gepland.