OMS dames winnen na een achterstand

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames winnen na een achterstand

Afgelopen zaterdag behaalde de dames van OMS op miraculeuze wijze een overwinning in Heerde. Nog voor dat de wedstrijd begon moest er in de opstelling geschoven worden. Tijdens het inslaan verrekte Evelien van Meerveld-Sablerolle een spiertje in haar bovenbeen, waardoor zij alleen in het achterveld kon worden ingezet.

Met dit gegeven begonnen de dames aan de wedstrijd. Het duurde even voordat het spelletje bij OMS op gang kwam. Langhenckel /Heerde liep uit in de eerste set naar 4-9,maar punt voor punt kwam OMS terug en nam zelfs even een voorsprong  (18-15). Uiteindelijk trok Langhenckel /Heerde de set naar zich toe door wat foutjes aan OMS -zijde  (25-23). Ook in de tweede set was het spelbeeld een copy van de eerste set. Het echte venijn ontbrak een beetje bij OMS. En dus ging ook de tweede set naar de dames van Langhenckel /Heerde  (25-21).De derde set werd er hard gewerkt en kwamen punten uiteindelijk ook onze kant op.

Met een spannend slotstuk ging deze set met 26-24 richting OMS. Ook in de vierde set ging het alle kanten op. Zo nam OMS mede door sterk serveren  (o.a Susannah Halmans) een 7-0 voorsprong. Maar kwam Langhenckel langzaam terug tot 2 punten (15-13). Uiteindelijk met soms kunst en vliegwerk werd ook de vierde set gewonnen met 25-22.

In de beslissende set nam OMS mede door een prima servicedruk een voorsprong ,maar Langhenckel /Heerde beet zich vast en wist mede door het winnen van 2 lange rally’s terug te komen  (8-7). In een zenuwslopend slot wist OMS toch ook deze set te pakken  (15-12). En zo boog OMS 0-2 achterstand in 2,5 uur om in een 3-2 overwinning. De echte scherpte ontbrak bij OMS, maar toch een knappe overwinning gezien het spelbeeld.

Aanstaande vrijdag spelen de dames thuis tegen Zeewolde in de Putter eng. Aanvang 21.00