OMS dames verliezen van VVH na vijfsetter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames verliezen van VVH na vijfsetter

OMS dames verliezen van VVH na vijfsetter

Vrijdagavond speelde de dames van OMS thuis tegen de nummer drie VVH uit Harderwijk. Zonder Celine Elbertsen en Diane Bakker, maar met Lisette Oussoren als spelverdeelster en Marjolijn Baarslag en Emma Luitjes uit D2 plus Jeanine van den Heuvel uit MeA werd er begonnen aan de klus.

 

In de eerste set was het Marjolijn Baarslag die op een 2-4 achterstand door serveerde naar een 12-4 voorsprong. OMS probeerde in het spel te komen en dat lukte bij vlagen redelijke goed. Toch kwam VVH langzaam maar zeker terug in de set en bleef het spannend tot het eind van de set. Met uiteindelijk een 27-25 was de setwinst voor OMS.  De tweede set was er ééntje om snel te vergeten. De afwachtende houding in het veld en met een niet al te beste passing was er voor VVH geen vuiltje aan de lucht. Lisette Oussoren moest zich in allerlei bochten wringen om er nog een fatsoenlijke set-up van te maken. Deze set ging dan ook met maar liefst 9-25 richting de Harderwijkse dames.

 

Met wat wissels aan de kant van OMS begon men aan de derde set. Er zat weer meer beleving in het spel bij OMS en ook won men regelmatig een lange rally. Maar het bleef spannend de hele set door. Ook nu trok OMS aan het langste eind met 26 -24. De vierde set kon OMS niet echt een vuist maken. Met mensen op andere posities (zoals Larissa Koedijker op buiten) probeerde OMS het wel, maar het was te matig om het VVH lastig te maken. VVH won dan ook weer relatief eenvoudig met 15-25 en dus moest weer een vijfde set de beslissing brengen.

 

In deze set lag het initiatief meer bij VVH ook al werden er soms prima punten gescoord door de Puttense dames. Maar de passing was ook in deze set onder de maat. De set werd uiteindelijk met 12-15 gewonnen door VVH en dus ook de wedstrijd met 2-3.

 

Achteraf was het vandaag blijkbaar te lastig om er meer uit te halen. Volgende week vrijdag spelen zowel D1 als D2 in Zeewolde om 19.30u. Hier gaan beide teams voor de winst.