OMS dames pakken volle winst tegen Zeewolde

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames pakken volle winst tegen Zeewolde

OMS dames pakken volle winst tegen Zeewolde

Afgelopen vrijdag speelden de dames van OMS in de derde competitieronde thuis tegen Zeewolde. In een wat lege hal aan het begin van de wedstrijd (maar 2 thuiswedstrijden) begon OMS aan haar derde wedstrijd.

 

Dat de competitie in het begin wat vreemde uitslagen bracht, blijkt toch te maken te hebben met het feit dat veel teams zijn veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Zo ook Zeewolde dat met een jonge talentvolle groep met behoorlijk wat lengte verscheen in de Putter Eng. Een beetje een vergelijkbaar team als Forza Hoogland waar OMS tegen speelde in de voorbereiding.
Ook nu was het zaak om te proberen de druk bij die jonge ploeg neer te leggen om ze zo meer foutjes te laten maken. En om ons een beetje te revancheren voor de wat matte wedstrijd van vorig week.

 

In de eerste set begon OMS voortvarend aan de partij en er zat meteen spelvreugde en spirit in het spel. Met prima servicedruk en een prima pass vanuit het achterveld werd Zeewolde onder druk gezet en won OMS de eerste set met 25-13.

 

Ook de tweede set gaf hetzelfde spelbeeld. Al kon het wel gebeuren dat zodra OMS onbewust de touwtjes wat liet vieren Zeewolde daar onmiddellijk gebruik van kon maken. Met name met een 2-tal jonge meiden aan de buitenkant die de bal stevig op de vloer konden slaan. Maar na het pakken van een time-out pakten de Puttense dames de draad weer op en liep het via prima spel via een 16-13 voorsprong door richting het einde van de set en won het ook de tweede set met 25-19. In de tussentijd was de hal inmiddels redelijk goed gevuld en werd er verder door OMS prima als team gespeeld.

 

In de derde en vierde set speelden de dames van OMS met wat wijzigingen in het team twee vergelijkbare sets als in de tweede set. Zodra OMS zelf de druk erop hield kwam een overwinning steeds dichterbij, wat uiteindelijk ook resulteerde in nogmaals twee sets overwinningen van 25-19. Al met al een uitstekende start van de competitie met inmiddels al 12 punten op zak.

 

Aanstaande vrijdag spelen de dames van OMS in Lelystad tegen Volta.
Aanvang is om 19.30u