OMS dames pakken net geen vijfsetter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames pakken net geen vijfsetter

OMS dames pakken net geen vijfsetter

Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van OMS een uitwedstrijd tegen Libero in Dronten. Met versterking van Marjolijn Baarslag, Maureen Fennema en Julia van Dalen begon OMS aan haar zevende wedstrijd. Bestond het 2e team van Libero vorig jaar nog uit jonge meiden, nu was het weer het routine team van 2 jaar geleden. Het was dus vooral zaak om ons eigen spelletje te spelen en de servicedruk op scherp te zetten.

 

In de eerste set moest OMS duidelijk er even in komen. De servicepass was ronduit goed, maar OMS kreeg de bal te weinig snel op de grond bij de tegenstander waardoor het in de rally’s belanden, en daarin was OMS te rommelig. Waar normaal gesproken de rallybal vrij makkelijk bij Diane Bakker komt, was het nu hangen en wurgen om dat voor elkaar te krijgen. En zo liep OMS achter Libero aan en verloor het de eerste set met 25-19. De tweede set was niet anders en ook deze ging relatief eenvoudig naar Libero met 25-16.

 

In de derde set begon het tij te keren en begon de rallypass (naast de servicepass) ook beter te lopen. Met name het midden met Marjolijn Baarslag en Céline Elbertsen begon beter te draaien. Daarnaast nam Céline de nodige blokpunten voor haar rekening en zo ging deze set met 22-25 terecht naar de Puttense dames. Het gevoel was weer een beetje terug en aan de inzet lag het sowieso niet.

 

Zo begon men aan de vierde set. In een gelijk opgaande strijd in deze set was het spannend en hadden beide ploegen om beurten 2 punten voorsprong. Aan het eind viel het kwartje uiteindelijk naar Libero, terwijl OMS wel recht had op een vijfde set (25-23).

 

Met toch een vervelend gevoel (omdat er meer inzat) verliet OMS met maar 1 punt Dronten. Vrijdag 7 december staat een thuiswedstrijd tegen koploper Ormi uit Epe op de rol (aanvang 21.00u).