OMS dames hebben geen problemen met Swift’64

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames hebben geen problemen met Swift’64

Vrijdagavond begonnen de dames van OMS rond tienen aan de thuiswedstrijd tegen Swift’64 uit Swifterbant met Maureen Fennema en José van Ommen uit het tweede team als aanvulling. Nadat dit tweede team voor deze wedstrijd een 4-0 overwinning kon bijschrijven, ging ook D1 voor een vergelijkbaar resultaat.

Bij Swift’64 speelde een ervaren speelster die op elke positie uit de voeten kon. Alleen kon zij echter de kar niet trekken en OMS maakte vrij snel duidelijk dat als ze geconcentreerd bleven spelen ze zelf ook niet in problemen zouden komen.

In de eerste set werd OMS bestookt met prikballen, maar meestal hadden de Puttense dames daar een antwoord op en met een behoorlijke servicedruk aan OMS kant zorgde dat ervoor dat deze set met 25-14 werd gewonnen. Ook de tweede set ging eigenlijk relatief eenvoudig. Maureen Fennema en Céline Elbertsen scoorden regelmatig de punten na een rally en ook nu was er geen vuiltje aan de lucht. Ook deze set ging met 25-12 richting OMS.

Met José van Ommen op de positie van Baukje Mijnten-Wouda begon OMS aan de derde set. Ook nu veranderde er weinig in het spelbeeld. OMS gaf Swift’64 geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Blokkerend pakte Celine Elbertsen ook die extra punten en liep het snel uit. Met onder andere een ‘mooie’ 3-meter aanval van José van Ommen won OMS ook eenvoudig deze set met 25-10.

Zaak was nu om ook die laatste set over de streep te trekken en dit gebeurde dan uiteindelijk ook. Hiervoor moest echter toch nog een time-out, de enige time-out van de wedstrijd, aan te pas komen om de concentratie erin te houden. Maar daarna was het duidelijk dat de vierde set ook gewonnen zou worden. Met 25-16 ging de laatste set naar OMS en won het net als OMS D2 met 4-0.

Beide teams doen het prima in de competitie en met de invalbeurten van de meiden uit het tweede team is dat alleen maar prettig.