OMS dames eindelijk begonnen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames eindelijk begonnen

Afgelopen zaterdag speelden de dames van OMS eindelijk haar eerste wedstrijd in de competitie. Na een verre van optimale voorbereiding zijn de dames van OMS begonnen met een uitwedstrijd tegen de nummer 3 van het afgelopen seizoen Langhenkel/Hec uit Heerde. Zeker in de eerste competitiehelft zal OMS met een D1/D2 combinatie moeten spelen. Na een tweetal bevallingen (Lydia Bakker en Evelien van Meerveld-Sablerolle) en een ernstige schouderblessure (Jantina Bakker) plus een studie in Brazilië (Larissa Koedijker) is het team namelijk flink uitgedund.

Vanwege ziekte kon de thuiswedstrijd tegen NVC niet eens plaatsvinden, maar zaterdagmiddag was het dan zover. Met enige spanning begon OMS aan de eerste set en was het soms te slordig, maar ook Langhenkel/Hec bleek daar last van te hebben zodat het lange tijd gelijk op ging en Langhenkel/Hec uiteindelijk de set met 25-21 wist te winnen.

In de tweede set ging het weer gelijk op maar leek het erop dat OMS de set zou gaan pakken (22-17 voorsprong). Echter liet OMS het na om de set te pakken en won Langhenkel/Hec uiteindelijk met 32-30 ook de tweede set.

Met een 2-0 achterstand begon OMS aan de derde set en met Diane Bakker als prima spelende spelverdeelster en een prima verdediging namen de Puttense dames het heft in handen. Langhenkel/Hec liep continu achter OMS aan en kwam nooit echt dichtbij, met prima teamwerk ging deze set met 16-25 naar OMS.

Ook de vierde set gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Langhenkel/Hec probeerde wel meer gas te geven, maar ook nu had OMS het initiatief en scoorden Maureen Fennema en Susannah Halmans regelmatig aan de buitenkant en met blokacties van Céline Elbertsen pakte OMS ook deze set met 20-25.

In de beslissende vijfde set kon het uiteindelijk alle kanten op. OMS begon niet goed en kwam snel vier punten achter. Met een 4-8 setstand werd er gewisseld van speelhelft en knokte OMS zich weer terug tot 11-12, maar viel het kwartje met 13-15 helaas toch de kant op van de tegenstander.

Ondanks het 2-3 verlies hield OMS toch een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Aanstaande maandagavond (1oktober) speelt OMS thuis om 21.00u een naar voren geschoven wedstrijd tegen Udeo DS 1.