OMS dames doen zichzelf te kort in Elburg

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames doen zichzelf te kort in Elburg

Zaterdag speelde OMS in Elburg tegen concurrent EVV. In de thuiswedstrijd viel het kwartje richting de ploeg uit Elburg, dus was het voor OMS de taak om nu dat muntje in Puttens voordeel te laten vallen. Zonder Emma Luitjes en de voorlopig uitgeschakelde Larissa Koedijker begon OMS goed aan de wedstrijd. OMS had het initiatief en speelde prima. Op het moment dat EVV terug probeerde te komen (13-16 in Puttens voordeel) maakte Marjolijn Baarslag een aanvalspunt en een blokpunt. Daarmee was het verschil gemaakt en behield OMS de voorsprong en won het de set met 21-25.

In de tweede set was het meer een gelijkopgaande strijd en werden er mooie punten gescoord. Met name Celine Elbertsen vond met regelmaat de gaten in het achterveld bij EVV. Maar rond de twintig punten stokte het een beetje aan OMS kant, waardoor EVV met 25-22 aan het langste eind trok.

De derde set was OMS het ritme een beetje kwijt. Er werd hard gewerkt maar het zat gewoonweg even niet mee. De mazzelballetjes vielen wel bij EVV en won het enigszins geflatteerd met 25-15 deze set.

De vierde set was eigenlijk een kopie van de eerste set. OMS had het initiatief en speelde bij vlagen prima, ook Diane Bakker deed het met een paar punten prima op de diagonaal. En met een 19 -23 op het telbord leek de vijfde set eraan te komen. Maar opeens was daar die foutenserie weer, eigenlijk was daar de gehele wedstrijd geen sprake van geweest. Een ongelukkige aanval, een pass-fout en een foute service enzovoort. En zo kon het gebeuren dat EVV dankzij OMS weer op een matchpoint kwam (24-23), waar een vijfde set eerder in de verwachting lag. Tot twee keer toe wist OMS de tegenstander van de winst af te houden met o.a. een prima set-up van Jantina Bakker achterwaarts op Susannah Halmans was het weer 25-25. Maar het mocht niet baten, EVV won de set met 27-25 en dus de wedstrijd met 3-1.

Ondanks dat er steeds meer progressie in het spel van OMS zit, was de teleurstelling groot aan OMS kant. Ook omdat er weer een concurrent wegloopt bij de Puttense dames.

Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt OMS thuis om 21.00 tegen Blok uit Vaassen.