OMS dames behalen volle winst in Zeewolde

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames behalen volle winst in Zeewolde

OMS dames behalen volle winst in Zeewolde

Vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Zeewolde op de rol. Aangezien Dames 2 ook haar competitiewedstrijd in Zeewolde moest afwerken kon er niet worden geleend van dit team. Maar met Leanne Timmer en Jeanine van den Heuvel als versterking werd dit ook weer opgelost.

 

Zeewolde vecht nog tegen degradatie en wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Met Larissa Koedijker op de buitenpositie begon OMS wel prima. De Puttense dames moeten vaak even in de wedstrijd komen, maar dat ging nu vrij vlotjes. Door een behoorlijke servicedruk aan OMS kant bleef de pass bij Zeewolde ondermaats maar bleef het nog wel in de buurt van OMS (12-14). OMS gooide het tempo omhoog en liet Zeewolde niet meer terugkomen en won de eerste set met 14-25.

 

In de tweede set veranderde het spelbeeld niet veel, alleen de rallypass mocht wel iets beter. Maar Diane Bakker kon er meestal wel een setup uithalen. Ook nu bleef Zeewolde nog in de buurt (9-12). Ondertussen kwam Leanne Timmer er in voor Larissa Koedijker en met een paar prima aanvallende acties aan OMS zijde won het uiteindelijk met 17-25 de tweede set.

 

Met Larissa Koedijker weer terug op buiten en Jeanine van den Heuvel op het midden in plaats van Baukje Mijnten-Wouda konden ook de wisselspelers lekker aan de bak. In deze derde set bleef het puntenverschil 3 punten in Puttens voordeel. Op een stand van 13-16 liep OMS langzaam verder weg en ging ook deze set met 19-25 richting de Puttense ploeg.

 

Met de winst al op zak moest ook de vierde set gewonnen worden. Met Leanne Timmer op buiten en Baukje Mijnten Wouda op de diagonaal (i.p.v. Lydia Bakker) begon OMS goed aan de laatste set. Met wat servicepunten van o.a. Susannah Halmans liep OMS vlotjes uit naar 2-9. Het verschil was toen eigenlijk al gemaakt en bij Zeewolde ging het lampje langzaam uit. Bij een stand van 8-15 probeerde Zeewolde door vaak te wisselen het ritme bij OMS nog weg te halen maar liet het zich niet meer van de wijs brengen en won ook de laatste set met 15-25. En dus de wedstrijd met 4-0.

 

Het tweede team van OMS speelde op het veld ernaast en won ook gelijktijdig met 4-0. De volle mep aan punten konden dus weer worden bijgeschreven. A.s vrijdagavond speelt OMS thuis tegen Libero’99.