Off day voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Off day voor heren OMS

De heren van OMS beleefden zaterdag in Duiven een complete off day en gingen met 4-0 hard onderuit tegen middenmoter Reflex.

In december zijn er altijd veel verrassende uitslagen en OMS deed hier onverwacht aan mee. Koploper Hellas verspeelde in twee wedstrijden zes punten en OMS had virtueel op kop kunnen komen, maar verzaakte volledig. Door de afwezigheid van Muin Wassink en Eltjo Meints waren er voor coach Ton van der Wösten geen wisselmogelijkheden. Alle passers zakten door het ijs en die slechte servicepass was de voornaamste oorzaak van dit forse verlies.

In het begin zag het er totaal niet naar uit, dat OMS het moeilijk zou krijgen. De libero van Reflex werd goed onder druk gezet en na 4-0 en 7-2 in het voordeel van OMS leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Puttenaren. Reflex bleek ook over goede serveerders te beschikken, die OMS zodanig onder druk zetten, dat de ballen sporadisch bij spelverdeler Joop Dunsbergen aankwamen. Die moest de benen uit zijn lijf lopen om de aanvallers toch nog goed te kunnen bedienen, maar dat werd voorspelbaar en OMS kon zodoende te weinig tot scoren komen. Na 9-10 ging Reflex door en pakte een voorsprong van twee punten: 15-13 en 20-18. Een servicereeks maakte een eind aan de illusie van OMS : 25-19.

In de tweede set kwam OMS wel weer op voorsprong, die lang volgehouden werd. Doordat Reflex aardig wat fouten maakte, leek deze set naar de bezoekers te gaan: 16-20. Weer veel passfouten bij OMS zorgden voor veel onzekerheid en Reflex kwam via 25-23 op een 2 – 0 voorsprong.

OMS was de weg kwijt, bleef tegen zichzelf spelen en Reflex kreeg vleugels. Met service en aanval bleef de thuisploeg hun punten scoren en OMS wist daar weinig tegenin te brengen. De blokkering liet het in deze wedstrijd ook afweten, zodat de winst vrij gemakkelijk naar Reflex ging: 25-21.

Een forse achterstand van 16-23 in de vierde set leek nog omgebogen te worden door een goede serviceserie van Joop Dunsbergen, want OMS kwam gelijk bij 24-24, maar weer door eigen fouten werd ook deze set weggegeven: 26-24.

Een onverwachte nederlaag voor OMS, dat nu de tweede plaats moet delen met Ormi uit Epe. In januari zal OMS de draad weer op moeten pakken met het goede spel van eerder voor de tweede helft van de competitie. Op vrijdag, 19 januari, spelen de heren tegen Avior 3 uit Deventer. Aanvang: 21.00 uur in de Putter Eng.