O.M.S. DS1 wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > O.M.S. DS1 wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

O.M.S. DS1 wint eerste wedstrijd nieuwe seizoen

Na een lange tijd zonder competitie is het eindelijk zover: we mogen weer wedstrijden spelen! En in de lange tijd hiervoor hebben de dames van O.M.S. zeker niet stilgezeten. Er is doorgetrained; binnen en buiten, rekening houdend met de maatregelen. En dat loont!

 

De eerste wedstrijd dit seizoen pakken de dames direct vier punten door met 3-1 van VZK DS1 te winnen. De dames starten dit seizoen met twee nieuwe aanwinsten in het team: Cynthia van den Brink en Anita Tolsma. Beiden ervaren speelsters die na een verhuizing naar Putten bij O.M.S. wilden spelen. En niet alleen qua ervaring, maar ook qua mentaliteit én gezelligheid is het een match.

 

De eerste set tegen VZK laat dit direct zien. O.M.S. speelt als een ervaren en rustig team. Puntje voor puntje komt de eindstand dichterbij. Voor we er erg in hebben staat 25-19 op het telbord voor O.M.S.. Een goed begin van de wedstrijd. De tweede set krijgt O.M.S. de opdracht vooral de servicedruk hoog te houden. Maar het tegenovergestelde gebeurt: VZK is degene die druk zet met haar service. De dames van O.M.S. krijgen de pass niet onder controle. Ondanks de time-outs en coaching gaat het snel. Nu staat er 12-25 op het spelbord, maar dan voor VZK.

 

Gelukkig weet O.M.S. zich in de derde set gewoon weer te herpakken. Er is een goede servicedruk, blokkering en er wordt lekker aangevallen. Vooral Anita Tolsma weet als diagonaal via de setups van Jantina Bakker punt na punt te scoren. Het gaat wat meer gelijk op, maar aan het einde staat er weer een nette 25-22 op het bord voor O.M.S. De vierde set maakten de dames het wat spannender. Het ging weer aardig gelijk op. Er was servicedruk van beiden teams. Maar O.M.S. wist met name aanvallend sterker te zijn. Zo is VZK kansloos als Celine Elbertsen op midden dwars door het blok heen slaat en staat er uiteindelijk 25-21 op het bord voor O.M.S. Al met al dus een goede, eerste wedstrijd voor de dames.

 

Nu mogen we weer even bijkomen. Vrijdag 8 oktober staat de volgende (thuis)wedstrijd gepland. Dan spelen de dames tegen het nieuwe team van hun voormalige trainer en coach Wouter. Dat belooft dus ook weer een leuke pot te worden!