Koploper te sterk voor OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Koploper te sterk voor OMS

De heren van OMS wisten het koploper Dynamo 3 niet lastig genoeg te maken. De Apeldoornse lengte en power waren de Puttenaren te machtig. Toch is OMS zeker niet weggespeeld in deze aantrekkelijke wedstrijd. Drie sets lang moest Dynamo zijn best doen om OMS af te schudden. Alleen  de derde set was een eenvoudige prooi voor de bezoekers.

OMS werd vanaf het begin op achterstand gezet: 1-4 en 5-10. De lange, sterk aanvallende ploeg van Dynamo scoorde vrij gemakkelijk op alle posities en ondanks goed verdedigen van OMS , met Niels van Vliet als uitblinker, kwam OMS niet dichter bij Dynamo.  Het verschil werd toch niet groter en bij 13-16 dacht OMS nog een kansje te maken, maar Dynamo gaf even gas, maakte geen fouten en na 16-20 werd de eerste set afgesloten met 19-25.

Na 11-11 in het tweede bedrijf wist OMS zelfs even op voorsprong te komen bij een 16-15 stand, maar net als in de eerste set werd het Apeldoornse gaspedaal weer ingetrapt en Dynamo liep met harde aanvallen en goed blokkeerwerk uit naar 17-21 om de set te eindigen met 20-25.

OMS begon in de derde set te slap en te traag en zag al snel een onoverkomelijke 5-13 achterstand op het bord staan. Ondanks goed aanvallen van Nico Nieuwenweg (5 punten) kon OMS geen vuist maken en werd deze set ruim met 16-25 verloren.

Nog eenmaal werden alle zeilen bijgezet in de laatste set en men hoopte op een verslapping aan Dynamozijde. Deze kwam er echter niet. Muin Wassink kwam bij 8-12 weer in het veld, scoorde 4 punten en bij 12-13 waren er weer kansen. Na 15-18 kroop OMS naar 20-21 door een goede serviceserie van Joop Dunsbergen, maar moest hierna te veel forceren en Dynamo toonde zijn macht en won met 20-25 deze laatste set.

OMS zakt door deze nederlaag een plek naar de achtste plaats, maar heeft de koploper nu twee maal gehad. A.s. donderdag volgt een lastige uitwedstrijd in Barneveld tegen SSS 4. Aanvang: 21.00 uur.