Knappe winst OMS-heren

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Knappe winst OMS-heren

Knappe winst OMS-heren

Door een knappe 4-0 overwinning op het sterke Ormi uit Epe bezetten de Puttenaren momenteel een zeer verdienstelijke tweede plaats op de ranglijst.

 

Vooraf werden de heren op scherp gesteld om direct vanaf het eerste fluitsignaal volle bak te spelen. Ormi, waarvan vorig seizoen twee maal werd verloren, heeft een sterk aanvallende en geroutineerde ploeg. Die moest onder druk worden gezet en gehouden. Met een sterke service als basis startte OMS voortvarend. Goed blokkeerwerk en een gedegen aanval zetten direct de toon. De thuisploeg dicteerde en via 12-5 en 18-7 werd een duidelijke 25-14 eerste setwinst behaald.

 

Ormi ging wisselen en kwam iets beter in zijn spel, maar OMS bleef de baas en liet de Epenaren telkens zijn hakken zien, wat resulteerde in voorsprongen van 8-5, 12-8 en 19-15. Via 25-19 werd een 2-0 voorsprong in sets genomen.

 

Het derde bedrijf ging gelijk op in het begin: 8-8 en 12-11 waarna een goed spelende Dennis Smit met zijn gevaarlijke service een gat sloeg naar 18-11. Ormi gaf zich nog niet gewonnen en kwam door harde aanvallen iets dichterbij. De verdediging van OMS wist veel aanvallen te pareren en de derde setwinst kwam niet meer in gevaar: 25-19.

 

OMS ging voor de volle vijf punten in de laatste set. Bauke Meints en Dennis Smit stonden passend hun mannetje en aanvallend sloegen Arjen Luitjes en Nico Nieuwenweg op het midden en Muin Wassink en Ewout Pit op de buitenkant de punten voor OMS binnen.

 

Ormi bleek een taaie ploeg, die ging voor het ene te behalen punt. Met wat wissels probeerde de Epese ploeg OMS uit het spel te halen en halverwege was het 11-13 . OMS begon wat fouten te maken, maar wist door weer een goede serviceserie van Dennis de achterstand om te buigen in een 15-13 voorsprong. Na een spannend slot werd met 26-24 toch de volle buit binnengehaald. Een mooi resultaat voor de Puttenaren, die a.s. zaterdag koploper Hellas uit Nunspeet ontvangen in de Putter Eng om 13.45 uur.