Knap herstel van heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Knap herstel van heren OMS

Knap herstel van heren OMS

De heren van OMS herstelden zich knap van de nederlaag die de ploeg leed tegen de koploper twee weken geleden. SSS 4 werd in Barneveld het slachtoffer van de Puttense dadendrang. Ondanks het gemis van spelverdeler Joop Dunsbergen en Bauke Meints (beide op vakantie) werd met een prima invallende Gerard Douma uit het tweede team SSS zo onder druk gezet, dat een afstraffing in de eerste drie sets volgde. Binnen een uur was het 0-3 voor OMS via de veelzeggende setstanden van 16-25, 12-25 en 16-25.

 

OMS speelde gedreven en maakte weinig onnodige fouten, terwijl SSS dit laatste wel deed. Al snel bleek, dat OMS de bovenliggende partij was. Steeds werd direct vanaf het begin een voorsprong genomen en iedereen droeg hieraan zijn steentje bij. Of het nu aanvallend hard was, Muin Wassink en Dennis Smit, of slim via Ewout Pit, de punten werden gemakkelijk gescoord en SSS stelde hier weinig tegenover. Verdedigend was OMS ook goed op dreef, Niels van Vliet en Gerard Douma onderscheidden zich op dit onderdeel en de middenspelers, Arjen Luitjes en Nico Nieuwenweg blokkeerden samen 17 punten bij elkaar.  Het was niet te zien, dat Gerard Douma voor het eerst in dit team fungeerde als spelverdeler en met zijn gevaarlijke service scoorde ook hij zijn punten.

 

Na drie gemakkelijke sets kreeg OMS het in de vierde set nog lastig, want SSS liet toen (pas) zien, dat het ook behoorlijk kan volleyballen. Hun aanvallers begonnen nu wel te scoren en OMS passte wat minder en voerde de blokkeeropdracht niet helemaal goed meer uit. Gevolg: een gelijkopgaande strijd, met een iets gelukkiger SSS aan het eind. Met 25-23 hield de thuisploeg nog een puntje over aan deze wedstrijd. OMS ging met de verdiende vier punten naar huis.

 

A.s. vrijdag speelt OMS weer thuis. Nu tegen Xanthos uit Zetten, waarvan reeds twee maal werd verloren. Een maal voor de beker en een maal in de competitie. Aanvang: 21.00 uur in de Putter Eng.