Jeugdcoördinator OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Jeugdcoördinator OMS

Jeugdcoördinator OMS

Hierbij laten we graag weten dat er binnen onze volleybalvereniging iemand gevonden is die zich de komende periode wil gaan inzetten als jeugdcoördinator. Ronald Kingma heeft aangegeven deze functie te willen gaan vervullen, en daar zijn we erg blij mee. Hieronder stelt Ronald zich graag aan je voor en zijn tegelijkertijd meteen ook zijn contactgegevens te vinden mocht je op dit moment iets op het gebied van de jeugd hebben wat je graag met hem zou willen bespreken. We wensen Ronald veel succes en plezier toe in zijn nieuwe rol als jeugdcoördinator!

 

Even voorstellen…. Ronald Kingma: Jeugdcoördinator OMS

Ik loop al een aantal jaren rond bij OMS. Ik speel zelf bij Heren 2 en train sinds 2 jaar de Jongens C. Ik ben vader van twee kinderen die ook beide spelen bij OMS. De rol jeugdcoördinator is nieuw voor mij. Ik moet hier dus ook ingroeien. Ik zie het wel als een belangrijke rol, de huidige jeugd spelers zijn ten slotte de grote spelers van de toekomst. Onze huidige heren en dames teams hebben op termijn nieuwe aanwas nodig. Wat is er dan mooier om de eigen jeugd een goede basis en training te geven en deze door te laten stromen. Wat ik helaas wel zie is dat er een tekort is aan jeugdtrainers. Bij deze ook gelijk een oproep…. wie wil ons helpen? De belangrijkste taak voor mij zal het begeleiden van trainers bij hun verrichtingen zijn en de technische commissie helpen beleid uit te stippelen voor de jeugd met betrekking tot trainingen en formeren teams. De komende tijd zal ik proberen trainingen en wedstrijden bij te wonen en de jeugdtrainers vragen of en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. Ik zal daarbij ook de jeugd vragen wat zij van de training vinden.

 

De formele taken van de jeugdcoördinator zijn:

  • contacten onderhouden met en stimuleren van de jeugdtrainers
  • het begeleiden van de jeugdtrainers
  • voor de competitie jeugdteams formeren (rekening houdend met leeftijden) samen met andere jeugdtrainers en TC
  • de nodige informatie doorgeven aan ouders (via mail of app)
  • zo nodig info- of ouderbijeenkomsten beleggen
  • regelmatig jeugdwedstrijden bezoeken
  • aanspreekpunt zijn voor eventuele vragen en/of knelpunten bij de jeugd
  • knelpunten doorgeven aan TC en/of bestuur
  • na de competitie het seizoen evalueren met de jeugdtrainers en jeugdleden (e.v. samen met TC leden)

 

Daarnaast neem ik zitting in de TC als jeugdcoördinator. Mochten er vragen zijn, stuur gerust een e-mail naar: ronald@rkingma.com

Gr. Ronald