Heren OMS ook buurman SDS de baas

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS ook buurman SDS de baas

Ook de derde wedstrijd van het prille seizoen wisten de OMS-heren te winnen. Nu werd SDS uit Voorthuizen verslagen: 3-1.

Een betere seizoenstart hadden de heren van OMS zich niet kunnen wensen met drie overwinningen op rij. Het gedegradeerde SDS, waar Gertjan Knol jaren speelde en Ton v.d. Wösten enkele jaren trainde, heeft een goede, geroutineerde ploeg, die het liefst direct weer terug wil naar de 3e divisie. Zij kampen echter met een geblesseerde spelverdeler en dat deed zich gelden in de wedstrijd van afgelopen vrijdag in de Putter Eng.

Ook OMS was niet compleet, want Dennis Smit moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Hierdoor moest Eltjo Meints haastig vanuit de Belgische Ardennen afreizen naar Putten.

De eerste set werd een ware thriller, die pas afgesloten werd met 30-28 in Puttens voordeel. Dit zat er halverwege deze set niet aan te komen. OMS heerste en door o.a. uitstekend blokkeerwerk ( 7 directe punten) leek de voorsprong van 20-14 genoeg voor de setwinst. SDS vocht zich echter terug naar 20-18 en nam zelfs een minieme voorsprong van 22-23. Nu begon het stuivertje wisselen. Nu kwam OMS op setpoint, dan weer SDS. Spectaculaire reddingen van beide ploegen zorgden voor lange ralleys, waarna uiteindelijk de beslissing in het voordeel van de thuisploeg viel.

In het tweede en derde bedrijf was OMS verreweg de sterkste. Dankzij een prima pass (Bauke Meints)en een hechte verdediging van alle spelers , alsmede een veelvuldig scorende aanval (Ewout Pit en Nico Nieuwenweg) werden de Voorthuizenaren teruggewezen: 25-17 en 25-15. De tactische zet om spelverdeler Joop Dunsbergen telkens aan het net te vervangen door de boomlange Gertjan Knol leverde het gewenste resultaat op. SDS ging zoeken naar scoringsmogelijkheden en dat ging gepaard met onzuiverheden en fouten. Hiervan wist OMS prima te profiteren.

De laatste set werd een beetje een anticlimax. Bij een 1-0 stand kwam Eltjo Meints erg ongelukkig terecht en verstuikte flink zijn enkel. OMS was van slag en door de noodgedwongen, gewijzigde opstelling wist het niet meer in het vertrouwde spel te komen, zodat de laatste set naar SDS ging: 18-25.

Toch een mooie 3-1 zege en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. A.s vrijdag spelen de heren weer thuis. Dan komt het Epese Ormi op bezoek. Een sterke ploeg, waar OMS vorig jaar tweemaal van verloor. Aanvang: 21.00 uur.