Heren OMS moeizaam naar winst

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS moeizaam naar winst

De heren van OMS zijn het nieuwe jaar moeizaam van start gegaan. Tegen laagvlieger Avior 3 uit Deventer werd ternauwernood met 3-2 gewonnen. Een zelfde uitslag als in het uitduel. Vooraf werden de heren in het nieuw gestoken en werd de prachtige outfit aan het publiek getoond. Dit alles dankzij drie sponsoren: restaurant De Waag, Meints Tuin Totaal en VDBS hypotheekadvies.

Misschien was OMS door de fotosessie vooraf wat van slag, want de heren begonnen matig aan het treffen met Avior. Men kwam moeizaam tot scoren en de passing liet te wensen over. Bij een 8-15 stand waren de twee time outs al verbruikt aan OMS zijde, maar deze onderbrekingen brachten niet het gewenste effect. Avior speelde degelijk de set uit en won met 19-25.

Een ander beeld in set twee en drie. Nu was OMS beter bij de les en dicteerde de strijd. Mede door prima aanvals- en blokkeerwerk van Muin Wassink en een uitblinkende Nico Nieuwenweg (foutloos aanvallend) werd via 25-18 en 25-22 een verdiende 2 – 1 voorsprong genomen. Ook de vierde set leek een prooi voor de Puttenaren te worden. Zonder tot echt vloeiend spel te komen, werden de Deventenaren teruggewezen en tot fouten gedwongen. OMS bleef na 10-7 op voorsprong, 13-8, 17-12 en op 24-20 leek het een kwestie van de laatste punt scoren en de winst was binnen. Toen stokte het spel van de thuisploeg opeens. Onnodige missers en twee fouten van de scheidsrechter brachten Avior langszij: 24-24 en zowaar werd deze vierde set uit handen gegeven door OMS: 24-26.

Een goede start in set vijf door zes lastige services van Joop Dunsbergen bracht OMS op een 6-1 voorsprong, maar Avior wist weer terug te vechten. Bij 8-5 werd van veld gewisseld en na 14-11 konden de bezoekers nog twee maal scoren, waarna OMS met 15-13 de 3 – 2 overwinning veilig stelde.

De heren van OMS bezetten nog steeds de gedeelde tweede plaats en spelen donderdag, 25 januari, de derby in Ermelo tegen Pauwervoll. Aanvang: 21.15 uur.