Heren OMS lijden eerste nederlaag

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS lijden eerste nederlaag

De heren van OMS moesten hun meerdere erkennen in koploper Hellas uit Nunspeet. In de Putter Eng werd zaterdag, na een spannende strijd, met 2-3- verloren. Toch werd er niet getreurd om deze eerste nederlaag. De Puttenaren speelden zeer behoorlijk tegen de lijstaanvoerder en er had zelfs een overwinning ingezeten als OMS wat minder fouten had gemaakt, maar die werden dan ook wel afgedwongen door Hellas.

In de eerste set leek OMS wat onder de indruk van het aanvalsgeweld van de Nunspeters. Er was wat minder lef te bespeuren in het spel van de thuisploeg en al snel keek het tegen een 12-16 achterstand aan. Hierna kreeg OMS wat meer grip op de tegenstander en wist door enkele blokpunten bij te komen: 19-20. Hellas, met een boomlange, ex-eredivisiespeler in de gelederen, wist toch de set te pakken met 25-22.

In de tweede set wierp OMS de schroom van zich af en er werd nu wel overtuigend gespeeld. Vooral Dennis Smit (aanval en service) en Arjen Luitjes (blokkering) onderscheidden zich in positieve zin. Na 10-10 wist OMS een gaatje te slaan en via 14-11, 18-16 en 22-20 werd de stand gelijk getrokken door een 25-20 setwinst.

Nu was het weer de beurt aan Hellas, zo vonden de bezoekers. En inderdaad namen zij weer het voortouw na een gelijk opgaande beginfase. Tot 14-14 bleef OMS bij, maar nu sloeg Hellas een gaatje: 15-17, maar bij 19-19 was de stand weer rechtgetrokken. OMS gaf aan het eind door twee fouten de set uit handen: 23-25.

Het vierde bedrijf was zoals het tweede: OMS op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Een goed passende en verdedigende Bauke Meints stuurde de ballen mooi in de handen van de spelverdelers Joop Dunsbergen en Gertjan Knol. Hellas werd nu gedwongen te forceren en begon ook fouten te maken. Hiervan profiteerde OMS dankbaar en dwong een vijfde set af na 25-21.

Helaas werden er in deze laatste set drie directe passfouten gemaakt door OMS en na de veldwissel bij 4-8 wisten de Puttenaren nog wel enigszins in te halen, maar het gat was te groot. Na 9-15 was de eerste nederlaag een feit. OMS wist prima tegenstand te bieden aan de koploper en blijft keurig op de tweede plaats staan.

A.s. vrijdag volgt een lastige uitwedstrijd in Lelystad tegen Volta. Aanvang: 19.30 uur.