Heren OMS gaan twee maal onderuit

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS gaan twee maal onderuit

Het was een slechte week voor de Puttense volleyballers. Twee wedstrijden werden verloren tegen op papier gelijkwaardige tegenstanders.  Maandag kwam Xanthos uit Zetten op bezoek in Putten en ging er met vier punten vandoor en zaterdag wist OMS geen enkel punt mee te nemen uit Wageningen.

Tegen Xanthos was het twee sets net niet voor OMS. De ploeg moet nog leren echt door te drukken boven de 20. Twee maal werden er net iets te veel eigen fouten gemaakt om de winst te pakken. Gevolg: 23-25 en 26-28 voor de bezoekers. Alleen met de aanval wist OMS te scoren. Blokkering en service bleven onder de maat.  In de derde set veranderde dit door een prima serviceserie van Niels van Vliet met zeven punten op rij, waardoor OMS van 10-8 naar 17-8 uitliep en met 25-15 de stand op 1-2 bracht. In het vierde bedrijf bleek, dat OMS zijn kruit had verschoten, blokkerend weer achter de feiten aanliep en met 17-25 de set en de wedstrijd verloor.

Zaterdag beleefde OMS een complete offday. Tegen Scylla 2 kwam niemand  in zijn spel en geen enkele speler kon het tij doen keren. Ook de time outs en de vele wissels hielpen geen zier en de Puttenaren werden met 4-0 weggespeeld. Passend kwam OMS niet onder de Wageningse servicedruk uit en aanvallend kon geen vuist gemaakt worden.  Het lukte totaal niet, wat er ook geprobeerd werd. OMS bleef aanmodderen en ging dan ook verdiend onderuit met de duidelijke cijfers 25-16, 25-17, 25-15 en 25-19.

“Slechter kan niet, dus de minste wedstrijd hebben we ook weer achter de rug. Op naar de volgende”, was het algehele commentaar na afloop. “Lekker trainen en er vrijdag  weer volop tegenaan”. Tegenstander is dan SSS 3 uit Barneveld. Ook een ploeg in de buurt van OMS, dus er zijn zeker mogelijkheden om punten te pakken, al zal het niveau veel hoger moeten zijn, maar daarvan is ieder wel doordrongen. Aanvang in de Putter Eng: 21.30 uur.