Heren OMS bekeren verder

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Heren OMS bekeren verder

In de tweede bekerronde moest het herenteam van OMS het opnemen tegen 1e klasser VZK in Wezep. Deze ploeg bezet momenteel de tweede plaats en bleek een sterk aanvallende tegenstander te zijn. In een sfeervolle zaal moest OMS alle zeilen bijzetten om tot winst te komen. Via een 3-2 overwinning gaan de Puttenaren naar de derde ronde.

Zonder tot echt goed spel te komen (onderschatting ?) wist OMS de eerste set te winnen, door na een 17-18 stand geen fouten te maken en met 18-25 te winnen. VZK bleef niet bij de pakken neerzitten en nam het initiatief in de tweede set. Geholpen door een (eigen) scheidsrechter liet VZK zien veel in hun mars te hebben. Een sterke aanval op alle posities stelde OMS regelmatig voor problemen. De service en passing bij OMS was minder dan gewoonlijk en de thuisploeg wist het publiek op de banken te krijgen door de tweede (25-16) en de derde (25-17) set te winnen. Het leek op een 3-1 overwinning voor VZK uit te lopen, maar door een goede serviceserie van OMS werd uiteindelijk een vijfde set afgedwongen na een 24-26 setuitslag.

OMS nam een voorsprong van 1-4, wisselde van speelveld bij 7-8 en kwam daarna niet meer in de problemen, al dacht de scheidsrechter hier bij een 12-14 stand nog even anders over door nog een enorme blunder te maken met een niet geziene, overduidelijke netfout, maar na 13-15 was OMS een ronde verder.

Vrijdag, 1 december, speelt OMS uit in Apeldoorn tegen het in opmars zijnde Dynamo 4.