Geen punten voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Geen punten voor heren OMS

Het lukte de heren van OMS niet om één of meerdere punten te pakken van Auto Van Oort/Rebelle. De heren uit Dieren waren simpelweg te sterk voor de Puttenaren. De bezoekers degradeerden vorig seizoen uit de tweede divisie en heeft een aantal sterke aanvallers in de gelederen. OMS kwam vooral aanvallend en serverend te kort in deze eerste competitiewedstrijd.

De smalle selectie van de Puttenaren (de ploeg heeft slechts acht spelers) speelde OMS parten op sommige momenten. Coach Ton v.d. Wösten kon weinig wisselen en dat zal dit seizoen een probleem kunnen worden. Iedereen moet fit en in vorm zijn en dat kan natuurlijk niet altijd. Ook vrijdag bleek dit. Passend was het Puttense spel in orde (Niels van Vliet en Eltjo Meints waren goed op dreef), maar aanvallend kwam OMS er maar moeilijk door en maakte veel fouten. Toch werd OMS niet weggespeeld in de eerste twee sets, al keek de thuisploeg wel steeds tegen een achterstand aan, die echter niet groter werd dan een punt of vier. Met 21-25 en 22-25 kwamen de gasten op 0-2 in sets.

In de derde set kwam OMS snel op een 0-5 achterstand , maar bij 10-11 waren er weer volop kansen. Auto Van Oort gaf even wat gas en liep gemakkelijk uit naar 12-17 en besliste de set met 16-25. In set vier nam Gerard Douma het spelverdelen over en OMS kwam voor met 10-8 waarna het initiatief weer over werd genomen door de Dierense ploeg. Leuk moment was nog een vangbal van Eltjo Meints na een fluitsignaal van de scheidsrechter midden in een ralley, maar het was de scheidsrechter van het veld ernaast die nogal hard floot. Helaas dus weer een punt voor de tegenstander, die na 19-25 de volle vijf punten mee naar huis kon nemen.

Zaterdag speelt OMS in Barneveld tegen SSS 3, waartegen vorig jaar twee maal een vijfsetter  werd gespeeld. Hopelijk herstelt de ploeg zich van deze nederlaag.