Geen goede vrijdag voor OMS dames

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Geen goede vrijdag voor OMS dames

Geen goede vrijdag voor OMS dames

Afgelopen vrijdag speelden de dames van OMS thuis tegen Volta uit Lelystad. Eerder in dit seizoen won OMS nog met 4-0 en dit scenario was ook nu het doel. In de eerste set moest OMS op gang komen, maar halverwege nam het meer initiatief en won het vrij eenvoudig deze set met 25-13.

 

In de tweede set bleef het spel van OMS te bleekjes waardoor Volta kon bijblijven en zelfs steeds verder uit kon lopen. Volta won uiteindelijk deze set met 17-25. De derde set ging gelijk op en in het tweede gedeelte van deze set trok OMS het spel naar zich toe en won uiteindelijk met 25-15.

 

OMS ging zich opmaken voor de laatste set en ook nu ging het gelijk op, maar op 14-12 schoot de schouder van spelverdeelster Jantina Bakker uit de kom na een verdedigende actie. Het spel lag een tijdje stil omdat er discussie was tussen Volta en OMS of er met 5 meiden gespeeld mocht worden, waarbij Volta het behoorlijk behoorlijk onsportief speelde.

 

Aangezien Larissa Koedijker vorige week ook al geblesseerd raakte, werd het goochelen met de opstelling. Uiteindelijk werd Larissa in het veld gezet zonder dat zij iets mocht doen van de trainer en speelsters. Al snel had Maureen Fennema uit dames 2 uitgezocht dat er toch met 5 meiden gespeeld mocht worden, waardoor Larissa weer kon gaan zitten en OMS probeerde er alles aan om met z’n vijven de set en dus de wedstrijd te pakken. Uiteindelijk lukte het de Puttense dames bijna, maar won Volta met 23-25 de vierde set.

 

In de beslissende set werd weer geschoven en kon Maureen Fennema op de diagonaalpositie en ging Diane Bakker als spelverdeelster verder, maar nu wel met 6 meiden. Volta nam een kleine voorsprong en op 6-8 werd er van veld gewisseld. Volta liep uit naar 7-11 , maar OMS knokte met alles wat er nog aan energie in zat. En met de luide aanmoedigingen van Dames 2 in de rug kwam OMS terug. In een spannend slot met de stand 14-14 bleef OMS hopen op een overwinning. Maar met 16-18 trok Volta helaas toch de set naar zich toe en de wedstrijd.

 

Een teleurstelling voor het team en de coach en ook de bezorgdheid omtrent Jantina Bakker. Ondertussen was in het ziekenhuis haar schouder weer terug gezet en rond middernacht keerde zij weer terug in de hal. Met nog 3 wedstrijden te gaan en blessures en zwangerschappen in het team wordt het nog een gepuzzel…..Maar we gaan door voor de club!