Dames OMS winnen thuiswedstrijd in Nijkerk

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS winnen thuiswedstrijd in Nijkerk

Dames OMS winnen thuiswedstrijd in Nijkerk

Afgelopen donderdag speelde OMS een thuiswedstrijd maar dan in Nijkerk. Deze thuiswedstrijd stond eerst gepland voor september vorig jaar, maar qua bezetting kon OMS toen geen team bij elkaar krijgen. En omdat er geen zaalruimte beschikbaarwas in de Putter Eng werd de wedstrijd verplaatst. Dus zo begon OMS met Lisette Ousoren en Marjolijn Baarslag uit het tweede team aan de wedstrijd tegen NVC. Dat de dames van OMS scherp moesten zijn tegen dit team werd vooraf al aangegeven, want de week ervoor versloeg NVC nog de koploper met 3-1.

 

Afgelopen donderdag speelde OMS een thuiswedstrijd maar dan in Nijkerk. Deze thuiswedstrijd  stond eerst gepland voor september vorig jaar, maar qua bezetting kon OMS toen geen team bij elkaar krijgen. En omdat er geen zaalruimte beschikbaarwas in de Putter Eng werd de wedstrijd verplaatst.

 

Dus zo begon OMS met Lisette Ousoren en Marjolijn Baarslag uit het tweede team aan de wedstrijd tegen NVC. Dat de dames van OMS scherp moesten zijn tegen dit team werd vooraf al aangegeven, want de week ervoor versloeg NVC nog de koploper met 3-1. In de tweede set liep het niet bij OMS. Na snelle time-outs en wissels bleef OMS achter NVC aanlopen en had de ploeg uit Nijkerk de touwtjes in handen en won deze set met 18-25.

 

Met Lisette Ousoren in de basis en Baukje Mijnten Wouda op diagonaal begon OMS aan de derde set. Hierin speelde OMS een stuk beter en ook Céline Elbertsen begon haar punten te maken op het midden. Zo had OMS nu grip in de set en won het met 25 -19 deze derde set.

 

Fijn was ook dat Larissa Koedijker in de basis begon en zo ook haar speelminuten kon maken. In de vierde set kwam Marjolijn Baarslag voor haar in het veld. In deze vierde set was er één ploeg die gas gaf en dat was OMS. NVC kon het door OMS opgelegde tempo niet bijhouden.Met een servicereeks van Susannah Halmans in het begin van de set en prima spelverdeling van Diane Bakker stond er in no-time een 12-2 voorsprong op het bord.In deze set hield Céline Elbertsen de middenaanval ook goed tegen zodat alleen de buitenkant van NVC nog wat punten kon maken. Maar het verschil bleef eigenlijk bestaan in deze set en met 25-15 won OMS de vierde set en de wedstrijd met 3-1.

 

Met een zichtbaar balende ploeg van NVC achter zich latende kan OMS zich op maken voor een nieuwe uitdaging. Want vrijdag 1 maart staat nog een inhaalwedstrijd op het programma. Dan speelt OMS om 21.00 thuis tegen VVH. En gezien de bezetting weer een mooie uitdaging.