Dames OMS winnen na vijfsetter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS winnen na vijfsetter

Zaterdag speelden de dames van OMS een uitwedstrijd tegen Hellas uit Nunspeet. Aangevuld met Emma Luitjes, José van Ommen en Maureen Fennema begon OMS aan haar vijfde wedstrijd van het seizoen. Vooraf werd al een beetje aangegeven dat het een leuke tegenstander was om tegen te spelen en dat het wel eens gelijk op zou kunnen gaan.

In de eerste en tweede set waren er weinig rally’s en was het vooral een servicespelletje. Dat het een gelijk opgaande wedstrijd werd bleek al in deze sets. Mooie punten in de rally’s en vervolgens een knullige bal in ons eigen veld door wat communicatie dingen, maar het bleef voor de neutrale toeschouwer wel leuk om naar te kijken, want ook bij Hellas bleef het spel op en neer gaan.
Uiteindelijk won OMS de eerste set met 24-26 en pakte Hellas met 26-24 de tweede set.

In de derde set was OMS duidelijk de bovenliggende partij en gaf het Hellas niet echt de kans om in de set te komen. De Puttense dames wonnen deze set dan ook met 18-25.Met een 2-1 voorsprong in sets wilde OMS ook gaan proberen om in Nunspeet de vierde set te gaan pakken. Het begin van deze set was voor OMS en nam het een 6-11 voorsprong. Maar langzaam slopen er wat foutjes in het spel en begon Hellas er weer in te geloven. En op één of andere manier kantelde de set richting Hellas en trokken zij nu met 25-19 aan het langste eind.

De vijfde set moest de beslissing brengen. In deze set ging het nog gelijk op, maar na een kantwissel met een 6-8 voorsprong liet OMS zien dat zij het meeste recht hadden op de overwinning. Door prima druk te houden op Hellas kwam de overwinning niet meer in gevaar en won OMS verdiend met 2-3.Al met al een prima overwinning.

Aanstaande vrijdag 16 november staat een thuiswedstrijd tegen Zeewolde op het programma.