Dames OMS verliezen van Langhenkel/HEC

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS verliezen van Langhenkel/HEC

Dames OMS verliezen van Langhenkel/HEC

Vrijdagavond speelden de dames van OMS een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Langhenkel uit Heerde. De wedstrijd begon pas na tienen, dus het zat erin dat het een latertje zou worden. Met Emma Luitjes, Julia van Dalen en Marjolijn Baarslag als versterking begon OMS aan de klus.

 

Met de na haar zwangerschap terugkerende Lydia Bakker in de ploeg begonnen beiden teams met veel energie aan de wedstrijd. Het spel ging op en neer en beide kanten werkten keihard voor elk punt. Ook de coach van Langhenkel had hier dezelfde mening over en vond de eerste 2 sets goed om te zien. Uiteindelijk trok OMS de eerste set langzaam maar zeker naar zich toe en won het met 25-21 de eerste set.

 

In het tweede bedrijf veranderde er niet veel aan het spel van beide teams. Ook hierin werd er hard gewerkt, maar was het Langhenkel die aan het langste eind trok (21-25). Ondertussen was het na 23.00u toen er aan de derde set werd begonnen. In deze set was OMS niet bij machte om in de set te komen. Op één of andere manier liep het niet lekker en won Langhenkel vrij eenvoudig met 13-25 de set. Zaak dus voor de Puttense dames om opnieuw te proberen om in de wedstrijd te komen.

 

Maar het begin van de vierde set was duidelijk weer voor de tegenstander en liep het uit naar 7-14.Langzaam maar zeker kwam OMS toch weer terug in de set en kroop het steeds dichter naar Langhenkel toe. Met de aanmoedigingen van OMS H1 kwamen de Puttense dames nog dicht in de buurt (20-23) maar het gat wat in de beginfase van de set was opgelopen was uiteindelijk toch te groot. En zo won Langhenkel/HEC met 21-25 de vierde set en vlak voor middernacht de wedstrijd met 1-3.

 

Aanstaande donderdag mogen de dames van OMS een uitwedstrijd spelen tegen UDEO in Uddel (aanvang 19.00u).