Dames OMS spelen nog teveel tegen zichzelf

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS spelen nog teveel tegen zichzelf

Vrijdagavond speelde OMS thuis tegen concurrent VZK uit Wezep. Eerder dit seizoen werd in de uitwedstrijd nog gewonnen van deze tegenstander. Na vijf verliespartijen op rij was dit een mooie gelegenheid voor de Puttense dames om weer zelfvertrouwen te kweken.

In de eerste set was het even aftasten, maar het was nog te rommelig aan de kant van OMS. Daardoor had VZK steeds een marge van 5 punten. Uiteindelijk ging deze set met 19-25 naar de ploeg uit Wezep. De tweede set gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld. OMS was niet bij machte om het VZK moeilijk te maken, terwijl de tegenstander er wel de ruimte er voor gaf. OMS bleef vooral tegen zichzelf vechten en daardoor ging ook deze set naar VZK (22-25).

De derde set begon het beter te draaien bij OMS. Er werden wat rally’s gewonnen en het zag er een stuk beter uit. Met o.a. een servicebeurt van Emma Luitjes (6 punten op rij) pakte OMS op dat moment terecht deze derde set met 25-17. Vol goede moed werd er aan de vierde set begonnen, maar OMS kon het betere spel van de derde set op onverklaarbare wijze niet vasthouden. Terwijl OMS het wel probeerde, liep VZK toch gemakkelijk uit naar een behoorlijke voorsprong in deze set(11-18).

Uiteindelijk werden er nog mooie punten gescoord, maar de achterstand bleek te groot. En zo ging deze set met 17-25 naar VZK en deze wedstrijd met 1-3. De komende weken staan er nog meer wedstrijden tegen concurrenten op de rol. Met a.s vrijdag wederom een thuiswedstrijd tegen Blok/EVC uit Vaassen. Nieuwe ronde nieuwe kansen.