Dames OMS nemen 5 punten mee naar huis

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS nemen 5 punten mee naar huis

Dames OMS nemen 5 punten mee naar huis

Op woensdag 7 oktober mocht het dames team zich weer gaan verzamelen om af te reizen naar Oldebroek om tegen de dames van Blauw Wit te knallen. De nodige voorbereidingen werden getroffen en zo gingen we met de mooie mondkapjes van OMS op reis. Netjes houdend aan de regels begonnen we met inspelen waarbij de mondkapjes weer in de tas mochten verdwijnen.

 

Doordat Emma Luitjes is geopereerd kon zij niet mee spelen maar gelukkig was hier Baukje Mijnten-Wouda om haar plek op te vullen. Maar ook Blauw Wit had een kleine selectie en hadden twee speelsters uit het derde dames team geleend. En zo begonnen we de eerste set met aan onze kant één speelster als wissel op de bank. De eerste set verliep stroef, we kwamen niet lekker in de wedstrijd en er werd wat slordig gespeeld. Maar gelukkig wisten we te profiteren van de fouten van de overkant en wisten we de set met 15-25 te winnen.

 

De tweede set was een eigenlijk een replica van de vorige set, hierin wisten we wel beter de gaten te vinden van de tegenpartij maar zij stonden sterk te verdedigen waardoor onze aanvallende ballen veel werden opgevangen. Maar ook deze set wisten we te winnen met 21-25.

 

De derde set kwamen we al wat beter los. De service druk was sterker en we wisten slimmer te spelen waardoor de punten onze kant op vielen. Lydia Bakker had een sterke service druk en begon daarbij al te juichen voor een punt zonder dat de bal überhaupt de grond nog had geraakt, is ze helderziend? Ook kwam Diane Bakker (spelverdeelster) in actie op midden, het was nog even wennen met de timing van aanvallen maar dit ging helemaal niet gek! Zo eindigde deze set met 13-25 op het scorebord. En ook de vierde set wisten te winnen met 18-25.

 

Dit was niet onze sterkste wedstrijd maar we hebben deze wedstrijd wel naar ons toe kunnen trekken door slim te spelen en de aanwijzingen van Jan op te volgen. En mogen we ook hier weer vijf punten mee naar huis nemen. En zoals Celine Elbertsen zei: “Het was een leuk team om tegen te spelen”. Dat vonden zij ook maar ze hadden toch graag een puntje van ons willen ontvangen was het antwoord. Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk kunnen we deze lijn vasthouden.